Opinió

Un Món Perfecte?

Aquests dies d’aturada nadalenca he aprofitat per llegir “ 21 lliçons per al segle XXI” , el darrer assaig escrit per  l’historiador israelià, Juval Noah Harari. Aquest llibre, del tot recomanable, et fa obrir la ment  a llocs i reptes  que fins ara no havies sospitat.  L’autor planteja en el seu treball els grans problemes que haurà d’afrontar la humanitat en els propers anys. Uns problemes d’un futur ben a prop,  tan a prop que ja el tenim aquí. Un futur que fa por, molta por i si no sabem adaptar-nos aquest món que coneixem deixarà d’existir. Millor dit: més que aquest món, la humanitat és la que no existirà.

Us preguntareu qui són aquests reptes en què la humanitat en algun moment donat ens haurem d’enfrontar?  Bàsicament, els podem resumir en tres grans reptes: la intel·ligència artificial, el canvi climàtic, i els nacionalismes.  Tres grans reptes que impliquen que d’aquí 30 anys el nostre món conegut haurà canviat definitivament, fins i tot, podríem considerar que la humanitat potser haurà desaparegut com a tal.

Mentrestant,  i sense cap més ambició i probablement utilitzant la tàctica estruç, poso la cançó del grup de rock indie nord-americà, Gossip,  anomenada: “Perfect world”. Ja sé sap que ignorar els problemes no és la millor forma de solucionar-los i creure que vivim en un món meravellós ens encanta i ho trobem fabulós. Viure auto enganyats és la nostra raó de ser. Però, en un època on la ignorància humana navega al llarg i ample del Planeta Terra, ja me direu que podem fer ?

Batsite Forcadell

Des de la República dels Alfacs

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Et pot interessar...

Close
Close