14.3 C
Amposta

Un estudi de la UB diu que el projecte eòlic de l’Ametlló generaria pèrdues de 7 M€ als veïns i empreses de la zona

L'estudi diu quantifica l'impacte de nous aerogeneradors al Perelló i l'Ametlla de Mar i desmunta que generin riquesa i ocupació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació Cova de la Masa ha encarregat a la Universitat de Barcelona (UB) un estudi per avaluar l’impacte del projecte eòlic de l’Ametlló, al Perelló i l’Ametlla de Mar, i els resultats són alarmants.

Segons l’estudi, la construcció de la central eòlica suposaria pèrdues econòmiques de prop de 7 milions d’euros per als veïns i empreses de la zona. L’àrea d’impacte de l’Ametlló té un radi de 2.500 metres i comptabilitza més d’un miler d’habitatges, amb 220 veïns amb primera residència. El 70% d’aquests veïns asseguren que marxaran si es fa la central eòlica, i també tancaran la meitat de les 65 activitats econòmiques i es destruiran un 60% dels 130 llocs de treball que generen.

Amb la quantificació de l’impacte econòmic i demogràfic, l’estudi també desmunta els arguments de les promotores de renovables sobre la creació de riquesa i llocs de treball. L’Associació Cova de la Masa fa una crida a les administracions competents perquè considerin aquesta informació en la seva presa de decisions sobre el projecte.

L’estudi de la UB evidencia la necessitat d’avaluar l’impacte dels projectes d’energies renovables en les zones on s’implanten, i tenir en compte les pèrdues econòmiques i socials que poden generar per als veïns i empreses afectats.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -