14.3 C
Amposta

Un alumne de l’Escola Villa Retiro de Xerta guanya el “màster xef” català de cuina

L'aprenent de l’Escola Villa Retiro (Xerta), Guillem García, guanya la gran final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques, a Lleida, ha sigut la seu de la gran final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el “màster xef” de les escoles d’hostaleria de Catalunya. Els dotze xefs elegits han preparat la seua versió d’un arròs amb la mateixa base d’ingredients, però cada un aportant el seu toc personal. El mateix Lladonosa ha entregat els guardons al guanyador, Guillem García, de l’Escola Villa Retiro (Xerta), al segon classificat, Eusebi Joanpere de l’Escola d’Hostalería de Lleida i, als dos tercers, Fernando Kügerl de l’Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat i Irene Gil de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona.

“Un concurs d’aquestes característiques comporta una gran responsabilitat i un extrem rigor. És un certamen que ha aconseguit un enorme nivell i un prestigi extraordinari en molt poc temps, per la qual cosa no puc estar més content”, ha manifestat Lladonosa.

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que compten amb l’impuls de l’Ajuntament de les Borges Blanques i l’apadrinament dels germans Torres (Cocina Hermanos Torres), neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura capital de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, entre les quals, la Creu de Sant Jordi, per la seua ingent tasca d’investigació i documentació històrica sobre la cuina catalana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Premis Lladonosa (@premislladonosa)

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -