14.3 C
Amposta

Ulldecona torna al final del Paleolític a través de la cuina i l’arqueologia

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte a les sis de la tarda s’ha celebrat una xerrada i un taller de cuina ben peculiars a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona. Amb el títol “Fauna i alimentació a l’epi-paleolític; Menjar-se la prehistòria”, l’activitat ha buscat donar a conèixer els grans canvis que va aportar el final del Paleolític en quant a la relació entre els habitants prehistòrics de La Foia i el seu medi.

Per tal d’explicar els canvis que s’han produït en la flora, la fauna i l’alimentació respecte a aquella època, període clau en l’evolució humana, han estat primordials les intervencions del ponent Lluis Garcia Petit, Arqueòleg, Director General de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial i expert en història de l’alimentació, i del cuiner Sergi Caselles amb el seu taller de cuina.

L’activitat s’emmarca dintre de les jornades Patrimònium 2019 d’Ulldecona / Font: Ajuntament d’Ulldecona

Amb aquestes activitats, els assistents han pogut descobrir el gran canvi que representa el final del Paleolític per a les societats humanes i per a la seva relació amb l’entorn. A les Terres de l’Ebre això es pot veure reflectit, per exemple, a les escenes d’Art Rupestre del Conjunt de la Serra de Godall.

Per un preu de 10 euros, els assistents han pogut gaudir d’aquesta xerrada i d’un taller de degustació al final de la jornada on s’han tastat plats inspirats en l’època i adaptacions contemporànies dels mateixos.

Redacció: Jordi Gaya

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Trobada de l’ACM amb alcaldes i alcaldesses del Baix Ebre per parlar de la reactivació socioeconòmica

El president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, i el secretari general adjunt, Sergi Penedès,...

La Ràpita obre una segona convocatòria dels ajuts de “La Botigueta”

L'Ajuntament de la Ràpita ha obert la convocatòria d'una segona edició dels ajuts de 'La Botigueta', la qual permet als seus beneficiaris comprar aliments...

Enxampen un veí de Camarles a més de 190 km/h per una carretera amb límit de 90

El radar dels Mossos d'Esquadra va enxampar aquest dimecres a Camarles (Baix Ebre) un cotxe, conduït per un veí de la població de 21...

El Parc Natural dels Ports capta en directe el naixement del primer pollet d’àguila calçada

Una emissió en directe des del Parc Natural dels Ports va captar el dimecres 3 de juny a les 8.50 h el naixement del...

La piscina municipal i els pavellons esportius de la Ràpita reobren al públic el dilluns 8 de juny

Els equipaments esportius de la Ràpita tornen a obrir al públic a partir d'aquest dilluns 8 de juny, quan entrarà en vigor de la...
- Anunci -
- Anunci -