14.3 C
Amposta

Ulldecona torna al final del Paleolític a través de la cuina i l’arqueologia

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

Dones, adolescents i joves, són més immunes al coronavirus segons mostra un estudi de seroprevalença

Un estudi de seroprevalença , que permet saber de manera aproximada quin és el nivell d'immunitat que ha desenvolupat la població respecte a una...
- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte a les sis de la tarda s’ha celebrat una xerrada i un taller de cuina ben peculiars a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona. Amb el títol “Fauna i alimentació a l’epi-paleolític; Menjar-se la prehistòria”, l’activitat ha buscat donar a conèixer els grans canvis que va aportar el final del Paleolític en quant a la relació entre els habitants prehistòrics de La Foia i el seu medi.

Per tal d’explicar els canvis que s’han produït en la flora, la fauna i l’alimentació respecte a aquella època, període clau en l’evolució humana, han estat primordials les intervencions del ponent Lluis Garcia Petit, Arqueòleg, Director General de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial i expert en història de l’alimentació, i del cuiner Sergi Caselles amb el seu taller de cuina.

L’activitat s’emmarca dintre de les jornades Patrimònium 2019 d’Ulldecona / Font: Ajuntament d’Ulldecona

Amb aquestes activitats, els assistents han pogut descobrir el gran canvi que representa el final del Paleolític per a les societats humanes i per a la seva relació amb l’entorn. A les Terres de l’Ebre això es pot veure reflectit, per exemple, a les escenes d’Art Rupestre del Conjunt de la Serra de Godall.

Per un preu de 10 euros, els assistents han pogut gaudir d’aquesta xerrada i d’un taller de degustació al final de la jornada on s’han tastat plats inspirats en l’època i adaptacions contemporànies dels mateixos.

Redacció: Jordi Gaya

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

La Gamificació, un nou recurs comercial per a les empreses del Montsià

Donar a conèixer aquest recurs a les empreses del territori pot ajudar a incrementar les seves vendes, a millorar la gestió dels seus processos...

La URV prorroga la docència a distància fins al final del primer quadrimestre

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha prorrogat fins al final del període lectiu del primer quadrimestre les restriccions d'accés als campus. Així, la...

S’aproxima a les Terres de l’Ebre un temporal que podria afectar especialment el Delta

Les previsions comencen a destacar una situació de temporal de llevant que marcarà l'inici del cap de setmana. Entre divendres i dissabte plourà de...

Justícia busca les restes del maqui “El Rubio” al cementiri dels Reguers, a Tortosa

 Justícia ha començat a buscar les restes de Francisco Serrano, maqui aragonès conegut com 'El Rubio', al cementiri dels Reguers, a Tortosa. Lídia Serrano,...

Unió de Pagesos demana facilitats per sembrar cànem per evitar les plantacions de marihuana

Unió de Pagesos (UP) ha demanat al Departament d'Agricultura facilitats per sembrar cànem a les finques de panís per evitar la proliferació de plantacions...
- Anunci -
- Anunci -