14.3 C
Amposta

Tres equips d’arquitectes es disputen la reforma de l’avinguda Generalitat de Tortosa

El consistori incentiva que la via comercial doni protagonisme als vianants i integri més vegetació i arbrat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha licitat el projecte de remodelació integral de l’avinguda de la Generalitat. Per a fer-ho, ha encetat un concurs de projectes on, en primer lloc, s’han presentat set equips d’arquitectes del país, dels quals se n’han seleccionat els tres equips finalistes. A partir d’aquí, el jurat avaluarà qui és l’equip guanyador i, per tant, el que haurà de redactar el projecte d’acord amb la proposta presentada.

Els tres finalistes seleccionats corresponen a arquitectes o despatxos amb una notable trajectòria en l’àmbit de l’urbanisme. Entre altres elements que destaquen als respectius currículums, han sigut responsables de remodelacions similars en algunes vies principals a grans ciutats del país, i en alguns casos també han dut a terme la redacció de planejaments urbanístics municipals.

L’Ajuntament planteja, com a requisits per a la remodelació de l’avinguda de la Generalitat, que les propostes suposen una millor adequació per a la ciutadania, amb més espai per a les persones i amb la introducció de vegetació i arbrat, al mateix temps que reforcen el caràcter emblemàtic de la via com un dels principals carrers de la ciutat.

Així mateix, els projectes també hauran de tindre en compte la integració, a un mateix nivell, de l’avinguda de la Generalitat al punt on creua amb els terrenys en desús de l’estació. Uns terrenys que l’Ajuntament ha recuperat per a la ciutat gràcies a l’acord signat amb Adif i que suposarà poder millorar l’accessibilitat entre la zona del centre i del Temple, a més d’habilitar-hi temporalment dos pàrquings dissuasius en superfície.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -