EbreNotícies

Tots els partits, excepte Ciutadans, a favor de treure el monument franquista del riu Ebre

Tots els partits polítics de l’Ajuntament de Tortosa, excepte Ciutadans, que no s’ha volgut pronunciar, estan a favor de treure el monument franquista de la Batalla de l’Ebre del mig del riu. Aquest acord estaria emmarcat dins la futura llei de memòria democràtica que impulsa el Govern de la Generalitat de Catalunya.

El projecte previ d’aquesta llei contempla la retirada de l’espai públic d’aquest monument així com el finançament de les obres per treure’l. Junts per Tortosa, Movem Tortosa, Esquerra Republicana, PSC i la CUP estan a favor després de respondre una pregunta de la Comissió per la retirada dels símbols franquistes al ple de l’Ajuntament de Tortosa.

Ester Baiges ha sigut l’encarregada de fer la pregunta i ha dit que el treball de la Comissió dona el seus fruits.  A la vegada, arran d’una segona pregunta, els grups municipals, excepte el PSC i Ciutadans, s’han mostrat favorables a consensuar un rebuig a la monarquia borbònica i a plantejar el canvi de nom dels Jardins del Príncep.

Redacció – T. R.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close