14.3 C
Amposta

Tortosa adquirirà els terrenys per la nova pista d’atletisme amb un cost de 517.593 euros

El consistori també afegeix 1 M€ als ja previstos al pressupost per a continuar els treballs de millora de la via pública, camins i equipaments municipals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat una modificació pressupostària de gairebé 1,3 milions d’euros per ampliar les partides destinades a actuacions a la via pública, millora de camins i equipaments. D’aquest total se’n destinen 163.822 euros a suplementar la partida per a l’adquisició de béns immobles. L’objectiu és disposar dels recursos suficients per a poder adquirir els terrenys de la nova pista d’atletisme, que se situen a tocar de les instal·lacions del WIN Jesús i del pavelló poliesportiu. Amb aquesta dotació es podrà fer front a un import total de 517.593,48 euros.

A la mateixa modificació pressupostària també s’inclouen més recursos per a l’actuació continuada de millora a la via pública, la major part, 425.000 euros, es destinen a inversions de reposició d’infraestructures com ara voreres o asfaltatge. També es destinen 225.000 euros a la millora de camins municipals. 125.000 euros s’inverteixen en la millora d’equipaments municipals. 75.000 euros, a millora de l’enllumenat públic, 20.000 euros a mobiliari urbà i 26.905 euros a adquisició d’equipaments informàtics. 75.000 euros més per a millores de parcs i jardins, com ara la plantació de més arbrat a la ciutat, i 40.000 euros per a l’execució de millores de les instal·lacions del servei d’escorxador municipal.

L’Ajuntament destina aquests recursos econòmics a suplementar les partides existents, després que hagi obtingut finançament dels fons Next Generation per a algunes actuacions a la ciutat. D’aquesta manera pot alliberar més d’un milió d’euros que el pressupost municipal destinava a execucions com les fetes a la plaça de l’Ajuntament, el carrer Cervantes i l’àmbit de Vora Parc, que ara s’utilitzaran en més actuacions al conjunt del municipi.

L’aprovació d’aquesta modificació pressupostària s’ha dut a terme en el ple ordinari de setembre. La sessió també ha debatut cinc mocions presentades pels grups polítics. Quatre han quedat rebutjades per falta dels suports necessaris (les dues de Ciutadans, per a un pla director de manteniment de les instal·lacions municipals, i per a un pla per a crear barris nets, inclusius i saludables; la de Movem, per a estudiar millores a la policia de barri, i la de la CUP, per a la defensa del dret a l’avortament).

La moció presentada conjuntament pels grups de CUP, ERC i Movem en rebuig a l’anunci amb la imatge del monument franquista al programa de festes, s’ha aprovat parcialment amb el vot a favor dels punts 1, 4, 5 i 6, i han quedat rebutjats els punts 2 i 3.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -