14.3 C
Amposta

Tortosa adquireix els terrenys en desús de l’estació de tren després de materialitzar l’acord amb Adif

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha qualificat aquest dimecres dia 7 de desembre del 2022 com un “dia molt important per a Tortosa”, ja que després d’anys de negociacions s’ha materialitzat l’acord entre l’Ajuntament i Adif perquè la ciutat recuperi els terrenys en desús de l’estació de tren de Renfe, de 18.000 m2. Aquest fet permetrà connectar el centre del municipi i el barri del Temple i urbanitzar i donar un nou impuls a la zona.

El cost del conveni s’ha fixat en 864.287,54 euros, fet que representa rebaixar un 77,6% l’anterior conveni signat, fet que permetrà estalviar més de 3,1 milions d’euros del pressupost municipal.

Aquest acord permetrà dur a terme el que planifica el POUM i obrir aquell àmbit de la ciutat i connectar l’avinguda Generalitat i el parc Teodor González amb el centre i el barri del Temple. S’acabarà amb la barrera que separa aquestes dues parts de la ciutat.

Una de les actuacions “més immediates” que preveu fer l’Ajuntament de Tortosa és habilitar-hi un aparcament provisional, sobretot per a ús comercial, mentre no s’executa la urbanització que defineix el POUM, amb espais residencials, comercials i d’oci. L’alcaldessa no descarta que una part de l’aparcament sigui definitiva. De moment, el consistori construirà dos aparcaments en superfície, el primer, amb un centenar de places i, el segon, amb docents cinquanta llocs. A més, hi haurà més de trenta places per a vehicles de dues rodes.

Subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté; l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; i el secretari general d’Infraestructures del govern espanyol, Xavier Flores.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -