14.3 C
Amposta

Tortosa adjudica a Remsa la concessió del tanatori de Jesús, que inclou la remodelació de l’equipament

Els treballs d'adequació estan a la recta final per a poder reobrir el tanatori al març amb noves sales de vetlla per a les famílies

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme l’adjudicació de la concessió demanial del tanatori municipal de Jesús, fet que farà possible mantenir el servei al poble. L’adjudicatari ha estat l’empresa Remsa, que d’aquesta manera oferirà el servei durant els pròxims 25 anys.

L’adjudicació del servei porta associades unes obres de reforma integral de les instal·lacions. Actualment, els treballs ja estan enfilant la recta final, amb vista a reobrir l’equipament durant la segona meitat de març. D’aquesta manera, el tanatori de Jesús estrenarà noves sales de vetlla i disposarà d’instal·lacions renovades per tal de fer més confortable l’estada a les famílies. La inversió per a la reforma ascendeix a 325.000 euros, a càrrec de l’empresa adjudicatària.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i l’alcalde-president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, han visitat aquest matí l’estat de les obres, acompanyats pel director general de Remsa, Fernando Muiño. Meritxell Roigé ha remarcat l’aposta que fa l’Ajuntament de Tortosa per a poder mantenir el servei de tanatori al poble de Jesús, com un equipament més dins del recinte assistencial de l’Hospital de la Santa Creu. “El fet de disposar de tanatori a Jesús fa que les famílies puguin vetllar els difunts sense haver de desplaçar-se fora. Aquesta actuació s’afegeix a la que també estem duent a terme just al costat, amb les obres de reforma del servei de patologia de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, que d’esta manera permet mantindre a Tortosa el servei d’autòpsies i evita que s’hagen de practicar fora del territori”, ha remarcat Roigé.

També l’alcalde-president de l’EMD de Jesús subratlla que poder disposar al poble d’un servei de tanatori afavoreix molt el comiat dels familiars: “el costum fa que les famílies passen moltes hores de vetlla, i haver de desplaçar-se a algun dels altres dos tanatoris que hi ha a Tortosa representa dificultats per a una part del veïnat. Poder comptar amb aquestes instal·lacions renovades serà una millora molt important per a Jesús”, explica Víctor Ferrando.

Per a complementar el servei de tanatori municipal, l’EMD de Jesús també ofereix serveis de grups de dol, amb assistència psicològica i suport a les famílies en casos que són necessaris per a fer front a la pèrdua.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -