14.3 C
Amposta

Tortosa aconsegueix el distintiu de les Viles Florides, que destaca la potenciació dels espais verds a les ciutats

En els últims anys, Tortosa ha dut a terme diverses actuacions que han permès crear noves zones enjardinades i l'increment de vegetació a les ja existents

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa forma part des d’esta setmana de la xarxa de les Viles Florides. El municipi s’integra al seguit de poblacions catalanes que destaquen per la potenciació dels espais verds i la creació de noves zones enjardinades. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya que posa en valor la riquesa natural i paisatgística del país.

La incorporació de Tortosa a les Viles Florides coincideix amb el seguit d’actuacions de millora que l’Ajuntament ha desenvolupat durant els últims anys al conjunt de la ciutat. Accions que han permès incrementar de manera notable la vegetació a les zones enjardinades existents, i que també han comportat la generació de nous espais verds. En són exemples la urbanització del carrer Cervantes, que ha mutiplicat per quatre la superfície amb vegetació; la que es va fer a la plaça de l’Ajuntament i als carrers de l’entorn, on es van plantar arbres on no n’hi havia, o com les que estan en marxa actualment al parc Teodor González, que comportaran la plantació de 21 palmeres, 15 exemplars de jacaranda així com tot un seguit d’espècies arbustives i de plantes vivaces. A la vegada, recentment també s’ha generat un nou espai verd a l’entorn de l’antic escorxador, actual Museu de Tortosa, es va arranjar tot l’àmbit del passeig de Jaume I, s’ha ampliat l’arbrat al parc de Lluís Companys i a la plaça Francesc Macià, també el del parc de la fira de Remolins, i s’ha implantat un nou passeig arbrat i amb vegetació a la rambla Pompeu Fabra, entre altres actuacions desenvolupades. En total, durant l’actual mandat municipal, això ha comportat que s’hagen plantat més de 500 nous arbres al conjunt de Tortosa.

Este dijous, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha mostrat la satisfacció per la inclusió de Tortosa a les Viles Florides: “estem contents que, amb esta incorporació i amb l’avaluació que ens ha fet l’entitat promotora, se’ns haja reconegut esta tasca que estem fent per anar generant nous espais verds, amb més flors, amb més arbrat, com estem fent els últims anys. L’objectiu de tot plegat és fer que Tortosa siga una ciutat més bonica, més amable i més agradable per a les persones“, ha remarcat l’alcaldessa.

Tortosa s’ha sumat al llistat de Viles Florides, juntament amb altres poblacions ebrenques que ja havien rebut aquest distintiu com és el cas de la Ràpita, Alcanar, l’Aldea, l’Ampolla, El Perelló..

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -