EbreNotícies

Tornen 40 anys després els esturions a l’Ebre de la mà de l’IDECE

El projecte va començar en el 2014 i té entre les seves fites la recuperació de l'esturió europeu

A finals d’aquest mes de gener, i procedents del centre de cria que l’IRSTEA té a la població francesa de Saint Seurinsurl’isle (Gironda, Bordeus), arribaran a les instal·lacions de l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita entre quatre i cinc esturions europeus amb l’objectiu d’estudiar la seva aclimatació i adaptabilitat. Aquesta acció arriba després de molts processos burocràtics i una logística complexa, i  es durà a terme en el marc del projecte MigratoEbre.

El projecte va començar en el 2014 i té entre les seves fites la recuperació de l’esturió europeu, així com la millora de les poblacions d’anguila i llamprea en el tram final del riu Ebre.

Els esturions procedents de França, mascles, tenen dos metres de longitud i estaran vivint en un tanc de sis metres de diàmetre i una altura de 2,30 metres. Els tancs comptaran amb un sistema de refrigeració que permetrà reduir la temperatura de l’aigua a l’estiu.

Tal com explica Juan Carlos Alemany, de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), “es tracta d’un primer pas importantíssim perquè els esturions tornin a l’ebre després de quatre dècades”. L’últim esturió que es va poder veure en aquest riu, recorda, que va ser l’any 1970.

 

 

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close