14.3 C
Amposta

Tercer lloc dels infantils masculins del CE Tortosa

El més vist

Aquest cap de setmana 15 i 16 de juny els infantils masculins han disputat la Fase final de la seva categoria amb seu al Pavelló Olímpic de Granollers. És el fruit merescut a la feina ben feta de tota la temporada, un somni fet realitat. Casualment els quatre finalistes coincideixen amb els quatre primers classificats del grup C en la primera fase de la competició, i l’atzar ha volgut que els tortosins disputessin la primera semifinal contra el Tarragona.

Tarragona HC 30 (14) – CE Tortosa 26 (12)

Amics fora de la pista, avui els tocava ser rivals una vegada més. Només un jugaria la final. Partit difícil per la coneixença i respecte que es tenen tots dos equips. Durant els primers 5 minuts va haver-hi igualtat en el joc i en el marcador (2-2) serien petits detalls els que decantarien la balança d’un costat o de l’altre. Al minut 10 els tortosins es posen per davant, amb molta concentració en defensa i bones aturades dels porters. Però al minut 16 torna la igualtat amb un 7-7 al marcador. Els tarragonins trobaven espais en defensa i estaven encertats en els llançaments. El rival es posa al capdavant i s’arriba al descans amb un 14-12 al marcador.

Amb la represa els tarragonins es mostren imparables i comença a augmentar la diferència en el marcador. Els tortosins erren diversos llançaments i la defensa no és prou ferma. Al minut 13 el resultat és ja de 24-19. El temps mort demanat per l’entrenadora no té els efectes esperats i el partit va cap al desenllaç no desitjat per als tortosins. Cauen derrotats per 30-26. No jugarien la final.

Però això no va només de gols i resultats. El Top 4 és molt més. Les dues aficions esperen als jugadors a la sortida del pavelló per felicitar-los i animar-los. L’esforç havia estat màxim i es mereixien un reconeixement. Un passadís compartit on no importaven els colors, tarragonins i tortosins homenatjant els petits herois.

La complicitat i bona sintonia entre tots dos equips continua amb un dinar compartit on els amics es fan més amics encara. I d’això va, sobretot, el Top4.

KH-7 BM Granollers Atlètic 25 (8) – CE Tortosa 32 (14)

La pugna pel tercer i quart lloc es disputa contra l’amfitrió a la catedral de l’handbol català. Els tortosins hi arriben amb els deures fets: recuperats de la derrota del partit anterior, amb hores de convivència i experiències compartides i complicitat total amb l’única entrenadora desplaçada, Georgina.

Motivats i concentrats comencen el partit ocupant les seves posicions a la perfecció. El rival és potent però no troba espais per on llançar, no anota el primer gol fins al minut 6. Continua el bon joc i al minut 10 el marcador mostrava 1-4 i al minut 15 el resultat era ja de 3-9. Porters encertats sota els pals, bona defensa i entesa en les jugades d’atac. L’afició gaudint de cada passada i de cada encert, animant com mai. Es pot afirmar que és la millor primera part que ha jugat aquest equip en tota la temporada. Era el lloc i el moment adequats per fer-ho. S’arriba al descans amb 8-14 al marcador. Res a celebrar encara. Res havia acabat.
Amb la represa, el rival es mostra més fort i comença a trobar espais en la línia de defensa, la qual cosa provoca que es retallin distàncies en el marcador. Al minut 8 l’entrenadora demana temps mort. Calia reorganitzar l’equip. Al minut 20 el rival s’apropa amb un 15-17 al marcador, es lluitava per cada passada, per cada posició.

I incomprensiblement el marcador es queda a les fosques. S’atura el joc durant 20 minuts. Tot un repte per als nois, calia abstreure’s i continuar concentrats. Amb el marcador substituït es reprèn el joc. I l’equip surt més motivat que mai. Es recupera el control defensiu i s’encadenen els contraatacs, provocant l’eufòria de l’afició. La diferència de gols torna a augmentar. Al minut 15 el resultat és 17-21 i al minut 20 és de 20-28. Era el moment de gaudir del joc, del moment i de l’entorn. L’eufòria es desferma amb el xiulet i el resultat final, 25-32. Havien aconseguit la victòria i el merescut tercer lloc. Ja podien tornar a casa amb la satisfacció de la feina ben feta.