14.3 C
Amposta

Tercer camp de treball internacional a Campredó centrat en la recuperació de la Casa del Prat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del 26 de juny al 10 de juliol, vuit nois i noies de procedència francesa, ucraïnesa, hongaresa i també catalana han realitzat durant quinze dies tasques arqueològiques en el sector sud-est de la Casa del Prat. Aquestes tasques s’han centrat en el desbrossament parcial del jaciment i l’arrencament del perímetre emmurallat que l’envolta, perquè és en aquest sector on, a priori, es troba la seqüència estratigràfica (deposició dels sediments) més potent.

Els treballs arqueològics han consistit a rebaixar aquesta zona d’uns vint-i-cinc metres quadrats delimitada per la torre, la muralla i una estructura de guaita al mig de les anteriors que es mou perpendicularment entre aquestes i les connecta físicament. 

A mesura que s’ha rebaixat l’estratigrafia s’ha posat de manifest tota l’estructura, fins al que sembla aparentment la seua fonamentació. Els treballs arqueològics mostren probablement tres fases d’ocupació, de les quals podrien derivar-se tres possibles moments d’ocupació. 

Els materials que han aparegut durant l’excavació, restes ceràmiques i fragments de ferro bàsicament, ajudaran a concretar la cronologia del jaciment i a saber més coses de la feina i la vida quotidiana de qui va habitar aquest espai. 

A banda del treball arqueològic, els nois i noies del camp, en el seu temps d’oci, han fet un tast de la cultura i els costums catalans, de l’Ebre i de Campredó. L’Ajuntament, en col·laboració amb les entitats associatives del poble, ha organitzat tallers de llengua, de danses tradicionals, de cuina catalana, activitats esportives i visites a llocs d’interès cultural com el museu Picasso d’Horta de Sant Joan o a entorns naturals com el delta de l’Ebre o la Fontcalda. 

Des de l’Ajuntament de Campredó es valora molt positivament l’experiència, ara ja consolidada, d’acollir els camps de treball que organitza la Direcció General de Joventut i que gestiona Obre’t Ebre, i s’aposta per aquest model de treball arqueològic amb valor afegit.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -