EbreNotícies

Setmana molt complexa pel risc d’incendis a les Terres de l’Ebre

Per les temperatures altes, la baixa humitat i l'estrès hídric dels boscos

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat mantenir la ”prudència i responsabilitat” que ha permès tancar un cap de setmana complicat pel risc d’incendis sense ”esdeveniments extraordinaris” al llarg de tota aquesta setmana. Les altes temperatures, la baixa humitat i l’estrès hídric dels boscos fan preveure als cossos de seguretat ”riscos potencials d’incendis” de 100 hectàrees a principis de setmana i de fins a 1.000 cap al divendres, coincidint amb el punt àlgid de l’onada de calor. ”Qualsevol mesura de protecció, autoprotecció o responsabilitat serà poca”, ha afegit Buch, en una setmana que qualifica d”’extremadament complexa” i per això demana allargar la situació de ”prealerta” de tots els ciutadans al llarg dels propers dies.

Buch ha explicat que els cossos de seguretat vetllaran per la seguretat de la població, i per això preveu tornar a activar en fase d’alerta el PROCICAT a partir d’aquest dimarts i es convocarà el comitè tècnic Infocat per treballar la setmana d’altes temperatures i d’alt risc.

El conseller d’Interior ha recalcat que els Bombers han fet 1.175 serveis entre les vuit del vespre d’aquest diumenge i les vuit del matí d’aquest dilluns, un 35% més que l’any passat, per la qual cosa considera que s’ha ajustat a la planificació del Departament que preveia un cap de setmana ”perillós i difícil”. Buch ha recordat que d’aquests focs, 578 han estat en mobiliari urbà i 434 en vegetació, entre els quals ha destacat el de Maials.

Font: ACN

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close