14.3 C
Amposta

Segueix via streaming l’activitat d’un niu d’àguila calçada als Ports

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció.- El projecte va començar l’any 2011, quan es va començar a donar seguiment una parella d’àguila calçada Aquesta està formada per una femella de morf fosc (pit fosc) i un mascle de morf clar (pit clar). Amb la instal·lació d’una càmera web que enregistra les imatges al seu niu es vol conèixer la dieta i aprofundir en aspectes de la biologia sense causar molèsties a l’espècie. A més, el seguiment de les poblacions d’aquest tipus de depredadors aporta bons indicadors sobre l’estat de conservació d’un espai natural.

Per tal d’evitar molèsties a la reproducció, la instal·lació de la webcam es va realitzar a finals del mes de febrer de 2017, quan les àguiles encara no havien arribat a les zones de nidificació.

L’accés al niu es va realitzar amb la col·laboració del grup de Suport de Muntanya del Cos d’Agents Rurals. També hi han participat l’empresa especialitzada en monitoratge ambiental Miranatura (www.miranatura.com) i l’empresa de comunicacions e-ports (www.e-ports.eu). Les posteriors operacions de manteniment de la instal·lació també s’han realitzat durant les setmanes prèvies a l’inici de cada temporada.

Les imatges enregistrades es poden visualitzar a través del canal Águila calçada al Parc Natural dels Ports a Youtube on també hi ha l’opció de fer el seguiment del niu en directe, durant els mesos de març a setembre, aproximadament. A més, el Parc ha un blog per facilitar la difusió del projecte que ha tingut una acollida gratificant i una repercussió molt ampla.

Youtube, el 2018, la retransmissió en obert per mitjà de Youtube va ser operativa des del 3 d’abril al 27 de setembre de 2018, amb un total de 2.478 hores (177 dies).  A banda dels vídeos del directe, hi ha 50 vídeos de la temporada 2017 i 27 de la temporada 2018 que mostren els fets puntuals més destacables. El vídeo més vist  el 2018 és Atac d’un astor (26 abril 2018) amb més de 7.000 visualitzacions.

El 2018, s’han enregistrat 137.382 visualitzacions que representen 1.994.321 minuts (33.239 hores)  d’usuaris procedents de 127 països, entre els quals destaquen Espanya, Polònia, França, Rússia, Estats Units, Taiwan, Bulgària, Itàlia i Hongria.

El link del streaming: https://www.youtube.com/watch?v=qyODD8ST6FY&feature=player_embedded

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -