14.3 C
Amposta

“Samhain, la castanyada màgica”, un espectacle artístic immersiu a Campredó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de l’antiguitat, els rituals i celebracions lligades als difunts han estat sempre presents com a necessitat de no perdre la memòria. A les Terres de l’Ebre hi ha tradicions celebrades des de l’antiguitat pels celtes i ibers, ja que el territori esdevenia frontera natural entre aquests dos pobles.

Algunes d’aquestes tradicions, de caràcter autòcton, com és el cas de les marfantes i els marracos, s’han conservat fins fa relativament pocs anys. Mentre que d’altres, com és el cas de la castanyera, han anat evolucionant fins als nostres dies.

Campredó organitza “Samhain, la castanyada màgica” el dissabte 29 d’octubre a les 21 hores a la plaça de bous. Aquest projecte té com a objectiu donar a conèixer tradicions quasi oblidades, per tal de tornar-les a gaudir i recuperar la riquesa d’aquestes celebracions ancestrals.

Una experiència immersiva que conjuga diverses disciplines artístiques, com és la música, la dansa, el teatre, la il·luminació artística, per tal de recrear els diferents costums lligats a la festivitat i fer partícip al públic assistent.

Es tracta d’un recorregut on les diferents experiències sorgeixen en el moment que passa l’espectador. És el públic qui es va desplaçant, conduït pel mestre de cerimònies qui va presentant de manera teatral, i acompanyat d’elements musicals els sis espais de recreació.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -