14.3 C
Amposta

Rosalia Pegueroles, alcaldessa d’Aldover: “Han estat quatre anys d’aprenentatge molt intensos”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Rosalia Pegueroles Gisbert, alcaldessa d’Aldover, tornarà a encapçalar la candidatura d’Esquerra Republicana-Construïm Aldover a les eleccions municipals. Pegueroles repetirà com alcaldable després de convertir-se en la primera candidata i alcaldessa d’Esquerra Republicana al municipi en aconseguir la majoria absoluta amb quatre regidories l’any 2019.

Durant aquesta legislatura des del govern municipal s’han impulsat iniciatives destacades, com la instauració de l’escola bressol rural (infantil 1 i 2), les millores fetes al Casal Municipal (aïllament, insonorització, eficiència energètica) i l’arranjament del parc infantil. També s’ha instaurat la recollida de residus porta a porta i s’ha fomentat l’energia renovable amb instal·lacions fotovoltaiques a les cobertes dels edificis municipals i fanals amb enllumenat solar als carrers del poble.

Rosalia Pegueroles ha fet balanç de legislatura a Imagina Ràdio:

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

Pensant que la meva experiència en el món polític i món municipal era zero han estat quatre anys d’aprenentatge molt intensos, on el treball en xarxa en municipis petits com el nostre són fonamentals. Quan tens un municipi on els recursos són molt limitats has de fer servir l’enginy, i rascar d’allà on sigui perquè aquelles necessitats es reverteixin en recursos pel municipi.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori?

La pandèmia ha portat a un alentiment en les administracions (també ajuntaments). Un dels aspectes a destacar és la gestió tan directa amb la nostra gent gran, poder trucar, preguntar com estaven, si tenien alguna necessitat, poder portar-los la compra, la medicació… El sentiment de ser útils.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

Sense cap mena de dubte la transició energètica. Vàrem començar per la gestió de residus amb el porta a porta i després hem anat avançant amb les energies renovables (panells solars, instal·lació compartida, fanals solars, etc.).

4. Què és el que li ha quedat per a fer?

Una de les coses que ens ha quedat a fer, és la instal·lació del caixer automàtic. Un percentatge molt elevat de gent gran no disposa de medis per a desplaçar-se, volen fer les gestions dels seus estalvis de manera autònoma, sense intermediaris.

Durant aquesta legislatura per temes administratius no ha estat possible. Aquest any hem fet la petició perquè els nostres veïns puguin gaudir d’aquest servei i esperem que el caixer sigui una realitat.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig?

Em torno a presentar per continuar avançant. Quatre anys, administrativament parlant, no et permeten de portar a terme tots aquells projectes que tenies al cap, però per damunt de tot, perquè sóc doverenca de tota la vida, i vull viure en un poble millor amb un futur brillant.

6. Com creu que serà el seu municipi l’any 2027?

Un poble sostenible, tecnològicament dotat, amb tots els serveis bàsics perquè el nostre jovent decideixi posar arrels, la nostra gent gran visqui en dignitat i amb el potencial suficient perquè la mitjana i petita empresa ens tingui en compte per establir-se.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -