14.3 C
Amposta

Rosa Raga, nova Síndica de Greuges d’Alcanar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple del 28 de novembre de 2019 va ratificar per unanimitat a Rosa M. Raga Chimeno com a Síndica de Greuges d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, a proposta de l’alcaldia.

Aquesta figura s’ha creat per a fer de nexe d’unió entre la ciutadania i l’Ajuntament i per apropar els veïns i veïnes al consistori, un pas més que l’equip de govern ha donat en l’àmbit de la participació ciutadana i transparència.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, avui, en una compareixença pública, li ha fet “un agraïment públic molt sentit per la seua voluntat d’ajudar-nos de forma desinteressada, en una mostra de generositat que cal posar de manifest”. I també ha destacat “el seu currículum brillant.”

Raga ha treballat sempre pel benestar de les persones. En una primera etapa professional va fer atenció directa i després va passar a desenvolupar tasques de gestió i direcció en diferents centres d’atenció especialitzada de Catalunya. Entre d’altres, ha estat directora territorial, directora de la residència de Gent Gran de Reus i regidora de l’Ajuntament de Reus.

El batle d’Alcanar també ha recordat que “la figura de la Síndica de Greuges té una durada màxima de cinc anys, traspassant així el límit del mandat per garantir la imparcialitat i que el càrrec no estiga subjecte a la legislatura”.

Per la seua banda, Rosa Raga ha volgut destacar “la iniciativa que ha tingut el govern de majoria absoluta d’Alcanar per tenir un control administratiu extern i garantir així que la ciutadania puga sentir-se més prop de l’Ajuntament.”

La Síndica de Greuges d’Alcanar no està subjecta a cap mandat o autoritat, “el fet de tenir autonomia per a desenvolupar les funcions ha estat un aspecte important que he tingut en compte a l’hora d’acceptar el càrrec,” comenta la que també és presidenta de l’associació de Mestresses de Casa d’Alcanar.

Les funcions d’aquesta figura que vetlla pels drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns i veïnes del municipi es basen en el reglament del Síndic Municipal de Greuges d’Alcanar i es troben disponibles en el web municipal. Entre altres tasques, inclou la supervisió de les activitats de l’Administració municipal o examinar i resoldre les queixes formulades pels ciutadans i ciutadanes que no estan d’acord amb la gestió municipal.

La Síndica està a la disposició de la ciutadania els dimecres al matí de 10 a 13 h  i els dijous a la tarda de 16.30 a 18.30 h a l’edifici dels Serveis Agraris. L’últim dijous de cada mes i, amb el mateix horari, es desplaça a la Llar de Jubilats de les Cases.

La ciutadania pot contactar amb ella per a demanar cita al telèfon 674996645 (preferentment en horari de tarda), així com al correu electrònic sindic@alcanar.cat.

Per acabar, Raga ha recalcat que “la confiança que se m’ha donat fa que m’implique molt més i que siga molt més curosa. Intentaré fer la meua faena de la millor manera”.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -