14.3 C
Amposta

Roquetes comença el 2023 amb una campanya per fomentar la tinença responsable d’animals

Els propietaris de gossos censats, podran recollir el seu kit d'higiene animal i el tríptic informatiu a l'Ajuntament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’àrea de Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Roquetes, regida per Sònia Andrade, posa en marxa una campanya per a conscienciar i sensibilitzar als veïns sobre la recollida d’excrements canins i l’ús de pipicans municipals. La campanya al·ludeix a la importància de mantenir nets els carrers, parcs, jardins i espais públics del municipi.


Els agents cívics han realitzat diferents campanyes de sensibilització i informació a la ciutadania perquè les persones, propietàries de gossos, recullin les deposicions, però el cert és que molts roqueteros i roqueteres pateixen les molèsties de l’incivisme d’alguns propietaris d’animals.


La presència d’excrements genera problemes mediambientals i de salubritat, ja que suposa un important factor de risc per a contagi de malalties entre animals i humans. A més, la femta dificulta les tasques de neteja, la qual cosa ocasiona importants despeses a les arques municipals i les corresponents molèsties a la resta de ciutadans, a més d’afectar negativament la imatge de la ciutat.


En aquest sentit, l’Ajuntament de Roquetes impulsa una nova campanya amb la finalitat d’aconseguir la complicitat de tothom a l’hora de combatre les persones incíviques: cal que tot Roquetes ─ veïns, veïnes i administració ─ digui que ja n’hi ha prou d’aquestes actituds que embruten la ciutat i que danyen la salut. Campanya en la qual es lliuraran tríptics informatius i un dispensador amb bosses per la recollida dels excrements de gos.
L’Ajuntament promou també la inscripció dels animals domèstics al cens municipal. Per fomentar que les persones, propietàries d’un gos, inscrivissin el seu animal al registre, se’ls ofereix gratuïtament el dispensador amb bosses i el tríptic informatiu per aprendre a tenir-ne cura i educar al seu animal de companyia d’una forma correcta.


Al SAC de l’Ajuntament, els propietaris de gossos censats, podran recollir el seu kit d’higiene animal i el tríptic informatiu. També s’instal·laran dues carpes a diferents espais de la ciutat, per informar a la ciutadania sobre la tinença responsable d’animals. Els propietaris de mascotes que sol·licitin informació rebran un kit d’higiene animal.


La campanya també ha inclòs activitats a les escoles Marcel·lí Domingo i La Ravaleta, amb l’organització de recursos educatius per a l’alumnat de primària. L’àrea de Gestió Ambiental de l’Ajuntament va organitzar un concurs de dibuix per crear l’auca “Jo soc responsable, i tu?“, amb objectiu de conscienciar als propietaris de les mascotes que han d’actuar cívicament a l’hora de treure-les a passejar, tenint cura d’arreplegar els seus excrements.


Al concurs hi han participat els alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de l’escola Raval de Cristo i alumnes de 4t de l’escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes. Els dibuixos guanyadors formen part del tríptic que es repartirà conjuntament amb uns dosificadors amb bossetes per recollir els excrements dels animals, de manera gratuïta entre els propietaris de mascotes.


Aquesta iniciativa fa una crida a la corresponsabilitat ciutadana dels propietaris i les persones que tenen cura dels gossos. En el tríptic editat també es pot consultar la localització de les zones d’esbarjo per a gossos de Roquetes i la Ravaleta.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -