CulturaNotíciesVídeos

Reviu els millors moments de l’11a Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta

Durant tres dies, Amposta es va traslladar als inicis del segle XX amb l’onzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, que va tenir lloc del 17 al 19 de maig. «Tot i que el temps no acompanyava gaire, ja es va poder veure el divendres que la Festa començava amb una participació molt elevada i amb molta gent vestida. I això s’ha reafirmat el dissabte i el diumenge. La gent del poble s’ha entregat a la Festa vestint-se d’època i participant activament, a més de tots els visitants que han vingut de fora, inclòs d’altres països com França o Portugal, amb caravana o autobús», va dir l’alcalde, Adam Tomàs.

Aquesta any la festa de recreació històrica d’Amposta va rendir homenatge a la cultura musical de la ciutat, recreant al compositor Joan Suñé, creador de l’himne ‘Oh! Amposta’, com a pregoner. Així, una de les novetats va ser el nou himne de la Festa, composat per l’ampostí Tomàs Simón, qui també es va encarregar de fer el paper del Mestre Suñé com a pregoner de la Festa. Una altra de les novetats va ser la sortida del carro mortuori restaurat o la primera edició del premi de caracterització en record a José Tomàs, que va guanyar l’ampostí Pere Luque vestit de naturalista francès.

L’Ajuntament d’Amposta ha fet un vídeo amb alguns dels millors moments d’aquesta onzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça. Pots veure’l a continuació:

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close