14.3 C
Amposta

“Quanta guerra!” de TV3 grava en espais de la Batalla de l’Ebre on va lluitar l’avi d’en Peyu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

“Quanta guerra!” de TV3 ha emès aquest dimecres un capítol que ha estat gravat, en part, a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. L’avi d’en Peyu, l’Esteve, va morir quan ell era molt petit i no va tenir temps de preguntar-li com va ser la guerra i per què no en va parlar mai amb ningú. Sense gaire informació, en Peyu sempre s’ha imaginat que el seu avi era molt espavilat i un supervivent, però sempre li ha sobtat el silenci familiar. Per això accepta compartir un viatge de recerca amb l’Eloi Vila i resseguir la Guerra Civil que va viure l’avi Esteve amb 24 anys.

Una de les batalles a les quals va combatre l’avi d’en Peyu va ser la Batalla de l’Ebre i, juntament amb el presentador Eloi Vila, recorren espais on es va dur a terme la batalla més sagnant de la Guerra Civil. Passen per Miravet i naveguen pel riu Ebre a Flix, abans de seguir cap a la Terra Alta, on visiten les Trinxeres de la Punta del Duc a la Pobla de Massaluca. En aquest recorregut els acompanya l’historiador i excoordinador del COMEBE, David Tormo, el qual els hi explica anècdotes i vivències dels soldats. Fins i tot, l’Eloi Vila i en Peyu creuen nadant i vestits el riu a Flix per simular que van sentir els combatents.

L’avi Esteve va sobreviure a la batalla i el van tancar a un camp de concentració a Santander. Malgrat les poques dades inicials, al final del capítol de “Quanta guerra!” i després d’un recorregut dur i transformador, en Peyu torna a casa amb les respostes que buscava i una imatge nova i commovedora de l’avi Esteve.

Podeu veure el capítol sencer aquí.

En Peyu i l’Eoli Vila es llencen al riu Ebre a Flix
En Peyu i l’Eoli Vila naveguen pel riu Ebre a Flix
En Peyu i l’Eoli Vila naveguen pel riu Ebre a Flix, juntament amb l’historiador i excoordinador del COMEBE, David Tormo
Trinxeres de la Punta del Duc a la Pobla de Massaluca
Trinxeres de la Punta del Duc a la Pobla de Massaluca

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -