14.3 C
Amposta

Presa de consciència

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les persones depenen totalment de la natura, igual que la resta d’espècies i biodiversitat amb els que conviuen en el planeta. Tot el que produïm i consumim ho trèiem de la terra, els mars, ecosistemes, jaciments minerals, glacials o masses forestals. Els grans beneficis que ens aporta de forma gratuïta el Medi Natural són molts, variats i d’un valor incalculable. Les muntanyes ens aporten aigua dolça, dels oceans i mars que ocupen més del 70% del planeta,  en trèiem més de cent milions de tones de peix,  destinades a la nostra alimentació, i són els majors capturadors de carbó,  que ajuda a la regularització del clima. Els boscos, amb més de quatre mil milions d’hectàrees, és d’on trèiem bens i productes com l’oli de cuina,la fusta i són un gran filtre que purifica l’aigua, l’aire i la terra.

La pressa de consciència de la petjada humana sobre la terra és deguda principalment a la intensa activitat industrial i urbanística, desenvolupada des del final del segle XVIII, que ens ha arribat fa molt poc temps gràcies a les noves tecnologies.  Les informacions recollides pels satèl·lits que han pogut contemplar a causa de la gran altura la terra com una gran unitat. Aquesta informació n’ha portat a creure, que avui hi han evidències que l’ésser humà està interferint en gran part dels processos que conjuntament determinen el funcionament de la Biosfera, i per això ens enfrontem a grans desafiaments naturals com el canvi climàtic, la falta d’aigua potable o l’extinció de les espècies.

A pesar de tot el benestar conquerit per una gran part de la població, aquesta està deixant una petjada molt profunda en el nostre entorn, que està posant en perill aquesta qualitat de vida. Les alteracions ambientals derivades de la contaminació, la desforestació, la pèrdua de biodiversitat o la degradació ambiental, estan afectant greument el clima i ecosistemes, a més de tenir una gran repercussió en la salut de les persones, sent els més vulnerables  els malalts, la gent gran o els nens. Per aturar aquests canvis, el desenvolupament sostenible és l’eina que ajuda a conservar i protegir els ecosistemes dels quals depenem, i consisteix a satisfer les nostres necessitats sense comprometre el futur dels nostres fills. Aquesta fita s’ha convertit en un objectiu comú, que només serà possible obtenir amb el compromís dels polítics, la societat civil i la comunitat científica. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -