EconomiaNotíciesSin categoría

Presentaran l’ampliació del Port de Deltebre a la fira Boot Düsseldorf

És un dels esdeveniments més rellevants del sector nàutic

L’Ajuntament de Deltebre segueix fent passes amb l’objectiu d’ampliar el Port de Deltebre. Si bé al mes de juliol es va fer una presentació pública de l’aprovació inicial del projecte d’ampliació del port, aquest divendres l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, estarà present a una de les fires nàutiques més rellevants del món, Boot Düsseldorf, amb l’objectiu de presentar el projecte d’ampliació del Port de Deltebre als diferents assistents, a l’estand que la Generalitat de Catalunya i l’ Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) tenen a la fira de Düsseldorf.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “l’ampliació del Port de Deltebre és una de les actuacions més rellevants que podem realitzar per impulsar l’economia del municipi i seguir ratificant la nostra condició de capitalitat del Delta de l’Ebre”. En relació a la presència de Deltebre a la fira, Soler ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre volem participar activament i ser protagonistes en les fires que visitem, enlloc de ser simples observadors”. Per aquest motiu, a banda de la pròpia presentació, també es realitzarà un taller i degustació d’ostres del Delta “per posar en valor la nostra gastronomia” i es projectarà un nou vídeo promocional del municipi de Deltebre.

La presentació d’ampliació del Port de Deltebre es realitzarà conjuntament amb Ports de la Generalitat de Catalunya i amb representants del sector. De fet, a banda del propi alcalde de Deltebre, a la presentació també hi participarà el gerent de Ports de la Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez.

Gómez ha explicat que “l’ampliació del port de Deltebre prevista en el Pla especial ha d’atendre les necessitats del sector nàutic i del pesquer”. El gerent de Ports ha afegit que “presentarem el port fluvial de Deltebre a la fira nàutica més important d’Europa com un motor econòmic de la zona que és i serà respectuós amb el medi ambient dins d’un entorn tant privilegiat com és el Delta de l’Ebre”.

Actualment, el Port de Deltebre té una capacitat de 163 embarcacions, 146 d’esportives i 17 de pesca, que amb la futura ampliació s’augmentarà fins a 358 embarcacions, 321 esportives i 37 de pesca. A la vegada, el projecte també amplia considerablement la zona de serveis a les embarcacions, destinada a la reparació i manteniment. Actualment, aquesta és de 900m2 i ascendirà fins als 4.300m2.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close