CulturaEbreNotícies

Presentació a Tortosa del llibre «Ho tornarem a fer» de Jordi Cuixart, escrit des de la presó

L’acte se celebrarà el 6 de setembre i s’articularà a al voltant d’un conversa entre el filòsof Xavier Antich i l’escriptora i activista Liz Castro

Divendres 6 de setembre Òmnium Terres de l’Ebre organitza la presentació del nou llibre «Ho tornarem a fer» escrit pel president de l’entitat empresonat, Jordi Cuixart. L’acte consistirà en una conversa entre el filòsof Xavier Antich i l’escriptora Liz Castro moderada pel periodista Oriol Gracià, també membre de la junta territorial. La presentació es farà a l’aire lliure, a la Plaça Barcelona de Tortosa a les 19.30 h.

Ho tornarem a fer, un text “emocional i rigorós” que fa una crida a “perdre la por i a desobeir col·lectivament de forma no violenta”. Amb aquest text Cuixart vol convidar la ciutadania a no defallir, a protestar i a escoltar, i explica com fer un ús de la desobediència civil en el camí cap a l’alliberament nacional. “No podem renunciar a canviar lleis injustes mitjançant la resistència no violenta: actuar com si fóssim lliures també ens fa, cada dia, una mica més lliures”, afirma Cuixart en aquest nou treball. El llibre és un manifest personal i col·lectiu, vital i polític, després de més de 20 mesos a la presó i de les 52 sessions del judici de l’1-O.

«Converses de Pensament Crític a les Terres de l’Ebre»

A més a més, dissabte 7 de setembre se celebrarà a Amposta la segona edició de «Converses de Pensament Crític a les Terres de l’Ebre» amb la temàtica de «Justícia i Poder?». La jornada inclourà ponències de Josep Ramoneda (‘Mite i realitat de la separació de poders’), Núria Rodríguez (‘El feminisme com a crítica’), Miquel Fernández (‘Fer justa la força’), Rafael Haro (‘Al voltant de la definició de justícia i poder), Marta Bolinches (‘Violència institucional’).

L’activitat culminarà amb una conversa entre l’advocat expert en drets humans August Gil Matalamala i el periodista i activista David Fernández. Les conferències estan organitzades pel Centre de pensament crític de les Terres de l’Ebre, amb la col·laboració Òmnium Terres de l’Ebre.

Redacció – T. R.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close