14.3 C
Amposta

Plataformes de la Terra Alta presenten informes desfavorables a 3 projectes eòlics

L'Ateneu Popular la Pastora i la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta demanen la derogació del Decret Llei 16/2019 de la Generalitat, ja que "no atura la tramitació de noves centrals eòliques a la Terra Alta"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant el mes d’octubre l’Ateneu Popular la Pastora i la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta han presentat un total de tres informes desfavorables en referència als projectes de centrals eòliques “Tramuntana 3, 4 i 5”, projectades entre els municipis de Corbera d’Ebre, Gandesa i Bot. Des de l’inici del 2020 la rebuda de noves centrals eòliques ha sigut una constant i la ponència n’ha validat dues: les Crestes a Batea i els Empedrats al Pinell de Brai. A més a més, l’empresa Naturgy ha sol·licitat el permís d’obres de les centrals projectades de les ZDP a Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca i Batea.

En primer lloc, les dues organitzacions denuncien que el Decret llei 16/2019 aprovat per la Generalitat de Catalunya “no atura la tramitació de noves centrals eòliques a la Terra Alta tot i l’oposició clara i contundent de la comarca per acollir cap més projecte”. És per això que demanen la derogació del Decret fins que no hi hagi “una planificació acurada de la transició energètica”.

Les organitzacions terraltines en un comunicat afirmen que “no podem veure’ns avesats a la defensa constant dels nostres espais agrícoles i naturals enfront de les grans empreses i promotores que segueixen especulant en l’energia renovable i aprofitant-se de la nostra comarca a canvi de les engrunes”.

L’Ateneu Popular la Pastora i la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta apel·len a la unitat comarcal per tal de defensar els interessos comuns dels dotze pobles de la comarca, “convé que els nostres representats polítics ho tinguin present i estiguin a l’altura”, apunten.

Celebren la notícia de l’anul·lació de l’autorització administrativa del parc eòlic Els Pesells d’Horta de Sant Joan: “Després d’anys de protesta i rebuig per part de la població, és una bona notícia”.

Finalment, denuncien les “males praxis habituals de les empreses promotores” que segueixen “coaccionant als veïns dels pobles per signar contractes de projectes que no estan aprovats i prometent unes quantitats de diners que ningú sap si arribaran a pagar mai”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -