14.3 C
Amposta

Paladella anuncia la instal·lació d’una fàbrica de panells LED a Batea

Aluvisa i DCLED crearan d'entrada una vintena de llocs de feina qualificats i farà inversió inicial de 850.000 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup Aluvisa i DCLED instal·laran a Batea (Terra Alta) una fàbrica de panells informatius amb tecnologia LED. L’anunci de la nova implantació industrial l’ha fet el candidat de l’UPTA (Unió per la Terra Alta), Joaquim Paladella, en un acte electoral. L’alcaldable proposa revertir en aquest projecte els recursos del Fons Nuclear d’enguany aposta perquè el consistori compri a l’INCASÒL l’última de les parcel·les disponibles al polígon industrial (240.000 euros) i hi construeixi la nau a la qual Aluvisa haurà d’optar per concurs públic. El grup té a punt els equipaments (una inversió de 500.000 euros) i compta amb un pressupost de 350.000 euros per a innovació. Igualment, es compromet a contractar i formar persones del poble i el territori.

Una càmera grava l’acte electoral d’UPTA, amb el candidat Joaquim Paladella, i Antoni Muñoz, director comercial del grup Aluvisa, per anunciar el compromís de l’empresa de construir al municipi una fàbrica de panells informatius LED. ACN

La nova fàbrica d’Aluvisa i DCLED disposarà d’uns 1.500 metres quadrats i una vintena de llocs de treball, de punt de partida, una xifra que progressivament, però ràpid, pot créixer fins a la quarantena. Seran llocs de treball qualificats, amb una generació d’ocupació de qualitat. El grup Aluvisa i DCLED fabriquen panells d’informació amb tecnologia Smart LED. La companyia té més de 500 treballadors i una planta a Cornellà de Llobregat. L’empresa treballa amb més de trenta països de tot el món.

A la nova planta de Batea es crearan panells per a diferents àmbits de negoci, com ha explicat el seu director comercial Antonio Muñoz. Aluvisa és l’empresa líder a Espanya i a Europa en senyalització viària. De fet, tenen lligat un contracte per produir més d’un miler de panells d’aquest tipus per a Polònia, “els quals es podrien produir a Batea”, com ha apuntat Muñoz. També ofereixen productes per al món publicitari, panells de promoció, informació i gestió de continguts, aplicacions per al sector esportiu i de l’oci, com marcadors o altres sistemes audiovisuals en els quals estan innovant, com els concerts i les sales immersives.

La companyia té previs obrir un procés de selecció i de formació perquè requerirà d’enginyers, tècnics i operaris, comercials i administratius, i s’han de poder trobar entre les persones del municipi i del territori. La nova fàbrica tindrà un laboratori electrònic, un showroom, una zona de picking, la línia d’inserció automàtica dels components i altres àrees.

Primera proposta per als Fons Nuclears

L’alcalde de Batea i candidat d’UPTA a la reelecció, Joaquim Paladella, ha defensat que l’anunci del compromís d’Aluvisa per implantar-se a Batea, demostra que “a la Terra Alta i l’interior de les Terres de l’Ebre, hi ha “una porta oberta a noves oportunitats”. “No només vivim de la vinya i el vi. Hem de diversificar i crear nous llocs d’ocupació”, ha defensat l’alcaldable.

Paladella ha reconegut que el Fons de Transició Nuclear “ha estat determinant” perquè el projecte, en el qual treballaven “des de fa anys”, sigui una realitat. Per a líder de la UPTA, els recursos del Fons permetran al territori “competir amb altres llocs de Catalunya” amb els que no es podia competir, i han de ser un incentiu de discriminació pospositiva, “perquè no el tindran altres territoris”. “Batea és punta de llança i torna a ser el primer a optar al fons, i plantejar coses de futur”, per “crear ocupació i diversificar l’economia”, ha defensat Paladella.

Enclavamanent estratègic

El director comercial d’Aluvisa també ha destacat que Batea és un “enclavament estratègic” per al grup perquè els permetrà arribar a zones d’Espanya on encara no tenen disponibilitat logística. “És una posició interessant per treballar amb eficiència en parts de la geografia espanyoal”, ha dit en referència a Aragó, Castelló i altres zones de “l’Espanya buidada”.Antoni Muñoz ha destacat que la de Batea serà una “fàbrica moderna efectiva i eficient “perquè tingui “assegurada una llarga vida” al municipi de la Terra Alta. La inauguració es podria fer en un any, mentre es resol la compra de terrenys, la construcció de la nau i el procés de disseny i preparació comercial.

Més sòl industrial

Paladella ha avançat que també treballen amb una important empresa vitivinícola que s’ha interessat pels terrenys que queden al polígon Vall de Vinyes i que miraran de trobar-los una ubicació alternativa i compatible. L’alcaldable ha donat pressa a l’INCASÒL perquè ampliï els polígons de Batea i Gandesa – la comarca s’ha quedat sense sòl industrial – i reactivi el desplegament del polígon de Camposines “per aprofitar els fons nuclears el màxim possible”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -