Els dies 1 i 2 d’octubre se celebra la festa de la pagesia Benvinguts a Pagès i la Ribera d’Ebre s’hi torna a sumar. Hi participaran cinc explotacions agroalimentàries, quatre restaurants, cinc allotjaments i dues activitats complementàries. Des de la primera edició d’ara fa set anys que la Ribera d’Ebre amb la coordinació del Consell Comarcal participa en les jornades. Enguany les explotacions riberenques que hi participen son: Biopaumerà, Formatgeria Laura i Los Bodissets de la Rafela de Rasquera, el Molí de Rué de Vinebre i Mel Somper de Riba-roja d’Ebre.
Així, durant tot el cap de setmana, els productors mostraran el seu treball i la qualitat dels seus aliments a través de visites gratuïtes en les quals es podran degustar els productes i comprar formatges, fruita, olis, mel, verdures i vins sense intermediaris. Les visites gratuïtes a les explotacions s’han de reservar a través de la pàgina benvingutsapages.
Oberts tot l’any
Paral·lelament a la celebració de Benvinguts a Pagès, els productors de la comarca han consolidat una oferta estable i permanent durant els 365 dies de l’any. Així, ofereixen visites de pagament per apropar l’activitat agrícola a famílies, escoles i ciutadania en general durant tot l’any, donant continuïtat a l’esdeveniment del proper cap de setmana. L’oferta s’adreça al conjunt dels visitants amb una atenció especial per a les famílies i el públic interessat per la descoberta de la natura, el patrimoni i la gastronomia.
Redacció