14.3 C
Amposta

Obren un expedient a l’Ajuntament de l’Aldea per incomplir la normativa de correbous a l’agost

Les entitats animalistes van denunciar que un dels bous participants "no era apte" per fer-ho

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell de Jocs i Espectacles de la Generalitat de les Terres de l’Ebre ha iniciat un expedient sancionador a l’Ajuntament de l’Aldea per infringir la normativa d’espectacles tradicionals amb bous, segons han informat AnimaNaturalis i CAS International. Les entitats animalistes van denunciar que en el correbou celebrat l’agost de 2022 hi va participar un bou que “no era apte per fer-ho”, ja que l’animal no disposava de la guia. Per als animalistes, la infracció es considera greu i podria suposar una multa de 601 a 60.000 euros, i la inhabilitació per a organitzar espectacles amb bous per un període de fins a dos anys.

La festa amb bous a les Terres de l’Ebre van recuperar “la normalitat” l’any passat després d’un 2020 aturada i un 2021 amb restriccions sanitàries. La temporada taurina va tenir 190 dies amb bous, amb 469 espectacles taurins programats, en 49 festes de 27 pobles del territori. Pel que fa als expedients per males pràctiques, se n’han obert 13, 9 per denúncies de particulars o entitats animalistes i 4 per actes d’ofici dels veterinaris que controlen la festa. 3 s’han arxivat, 7 encara estan en tràmit i 3 més han acabat amb un expedient sancionador per faltes greus.

“La col·laboració ciutadana de les Terres de l’Ebre és vital perquè puguem presentar denúncies per infraccions de la Llei, ja que nosaltres sols no podem arribar als més de 450 espectacles amb bous que es fan cada any a Catalunya”, ha afirmat Aïda Gascón, directora d’AnimaNaturalis, en un comunicat. Els activistes expliquen que un veterinari va informar l’entitat que un dels bous que va participar en el correbou de l’Aldea l’agost del 2022 no disposava de la guia.

Segons els animalistes, la conducta descrita incompleix el que s’estableix en la Llei 34/2010, d’1 d’octubre, de Regulació de les festes tradicionals amb bous, i es considera una sanció greu “alterar fraudulentament les dades referents als animals o fer participar en un animal que no compleixi les condicions per a participar en espectacles taurins tradicionals, de conformitat amb la present llei”.

Aquesta és la primera de les cinc denúncies que AnimaNaturalis i CAS International van interposar a diferents espectacles de festes populars amb bous a Catalunya el 2022 contra les comissions taurines organitzadores i els Ajuntaments d’Amposta, l’Aldea, El Lligallo del Gànguil i Vidreres. Aquest darrer, indiquen els animalistes, és l’únic municipi de la demarcació de Girona que encara permet l’organització de correbous.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -