14.3 C
Amposta

Nova documentació en línia del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Arxiu del Port de Tarragona, continuant amb la línia iniciada fa uns anys, ha passat a format digital nous volums dels llibres de Certificats i lliuraments del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona.

Concretament han estat 44 volums, dels anys 1819 al 1836 que, conjuntament amb els 70 que ja hi havia formen un total de 61.613 imatges digitals disponibles en línia a la pàgina web del Port de Tarragona a l’apartat d’Arxiu Digital.

La sèrie de Certificats i Lliuraments és molt completa tot i que falta la documentació corresponent als anys de 1810 al 1813, època de la Guerra del Francès que no es va conservar i no s’ha pogut incloure a la digitalització.

A través del seu estudi es pot saber l’activitat econòmica del Port de Tarragona en aquells anys en forma de dos documents bàsics: els certificats i els lliuraments.

L’Arxiu, ja fa un temps, va optar per digitalitzar aquelles sèries documentals que, històricament, s’ha demostrat que són de més interès pel públic investigador, i partint de la base que la digitalització de documents en els arxius té dues finalitats molt clares que són multiplicar la seva difusió i preservar-los de la manipulació directa.

La Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona, precedent de la Junta d’Obres del Port de Tarragona, de la qual aquest any es commemora els 150 anys de la seva creació el 1869, va ser un organisme que s’encarregà de la gestió portuària tarragonina entre els anys 1790 i 1836.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -