NotíciesOpinió

Ningú es preocupa per nosaltres

"Les entranyes interiors es recargolen cada cop que  veus que el tren marxa i no torna"

Dissabte tarda, 2 de febrer, amb un vent de mestral d’aquests gelats i freds, un vent d’hivern que et talla els llavis i et encongeix la pell de la cara, un sol que no escalfa però evita que les temperatures no baixin molt més. Senzillament tardes del cru i trist hivern. Mentrestant,  prepares la terra per poder sembrar les pataques, per poder collir a principis de l’estiu. Un solc al darrera de l’altre, mentre el vent continua bufant i el fred  tallant la pell del rostre. De sobte, al mòbil t’arriba una missatge. Res important ni  significant, simplement un article d’opinió.

Acabes de fer els solcs per a la sembra, t’asseus una estona a la vora de la regadora, agafes el mòbil i llegeixes  l’article que t’han enviat. Curiosament, l’article t’atrapa. Escrit per un jubilat del territori, cansat de la mediocritat de les nostres terres, cansat de veure que la gent jove marxa i no torna, cansat de  la poca influència dels nostres representant polítics. Reclama o fa un crit al cel que s’espavilin el nostres polítics, que tinguin més ambició, més protagonisme, més valentia. Demanar que no es quedin a casa que no tinguin temor i que d’una vegada per tot, liderin un territori que es mor lenta i paulatinament per falta de lideratge o ambició.

Certament, entenc perfectament les reclamacions o les pregaries de Hilari Roé, autor de l’article, quan veus que cada cop existeixen menys oportunitats de viure  a les nostres Terres l’Ebre. Les entranyes interiors es recargolen cada cop que  veus que el tren marxa i no torna, com aquella lletra de Michel Jackson, ” I don’t care about”, que et recorda en tot moment que ningú es preocupa de nosaltres ni pensen preocupar-se i la impotència recorre tot el teu cos.

Batiste Forcadell

Des de la República dels Alfacs.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close