Opinió

N’estic fart de males notícies

De vegades tinc la temptació de deixar de llegir el diari, d’escoltar notícies, de veure telenotícies i escapolir-me, ni que sigui per un temps, d’aquest costum pervers per a la meva salut mental, per fer vacances existencials, descansar una bona estona de la trista realitat que m’ofereix la premsa.

Els polítics utilitzant el poder de la pitjor manera possible, especialment en aquests temps que vivim, en què està guanyant protagonisme el populisme i els líders mundials més inversemblants. Haurà estat sempre així i no m’havia adonat fins ara? Que s’han begut l’enteniment?

Mentrestant el planeta pateix el nostre assetjament més devastador, i nosaltres a la parra. I tot plegat marinat del que sempre ens hem nodrit els periodistes, assassinats, manades de violadors, guerres, injustícies socials, el repetitiu cicle d’incendis forestals de temporada sense que es posi remei. Collons com està el món. Fa 40 anys que m’ho repeteixo. Fins avui. D’avui no passa.

“I potser arriba el moment, malgrat la meva professió, que digui prou”

Acabaré paranoic perdut. Sort que, de tant en tant, sorgeixen brots d’optimisme, de gent que aporta idees, científics que emprenen investigacions transcendents, perquè del contrari n’hi ha per atipar-se d’ansiolítics. Ja m’ho deia el meu amic Artur Gaya “El món és una altra cosa que males notícies”

I potser arriba el moment, malgrat la meva professió, que digui prou. Que només en connecti al món a través de la bona literatura o la música, de certs amics o viatjant, tot ignorant l’actualitat que em volen dissenyar, dia rere dia, els meus col·legues periodistes.

I potser començaré aquesta tardor, aprofitant l’impàs de l’estiu. Amb una única excepció, mantindré la meva fidelitat a la premsa esportiva. Seguiré especialment al Barça. Que les alegries son moltes i els disgustos son més fàcils de pair.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Et pot interessar...

Close
Close