14.3 C
Amposta

Naixen dos pollets d’àguila calçada al niu dels Ports que s’emet en directe

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una càmera web instal·lada el 2017 en un niu d’àguiles calçades al Parc Natural dels Ports ha aconseguit captar l’atenció d’un ampli ventall de públics d’arreu del món. Enguany serà la cinquena temporada consecutiva que s’emet en directe tot el procés de nidificació.

El diumenge passat, dia 6 de juny, a dos quarts de dues del migdia i després de gairebé 39 dies d’incubació, va nàixer el primer pollet d’àguila calçada de la temporada. El mascle va portar dos conills i el pollet va menjar-ne alguns bocins. Al pollet e’l sentia piular dintre l’ou el dia anterior de nàixer i a mitja tarda ja es va poder apreciar el primer forat a la closca. Dos dies més tard, aquest dimarts al matí ja s’apreciava un petit forat a la closca de l’altre ou i passats uns minuts de les dues del migdia es va poder veure l’ou partit i tot el procés de desclosa.

L’àguila calçada és un rapinyaire forestal de mida mitjana, amb una envergadura de 120 cm. És una de les dotze espècies de rapinyaires diürns que nidifiquen regularment als Ports, en rodals de bosc de pinassa i de pi roig, tranquils i ben conservats de l’interior del Parc Natural dels Ports. Es tracta d’una espècie protegida i d’interès comunitari inclosa a l’Annex I de la Directiva Aus. Això implica que calen mesures especials per a la conservació dels seus hàbitats.

Des de 2003, el Parc Natural dels Ports recull dades de les zones de nidificació, del nombre de parelles i de polls volats. Amb el seguiment anual obté informació acurada i molt valuosa sobre la biologia i comportament de l’espècie, la distribució de les seves àrees de cria o els períodes de nidificació. D’aquesta manera es poden planificar de forma més acurada accions de conservació preventiva, així com evitar el desenvolupament d’aquelles activitats que puguin afectar negativament l’espècie.

Els Matins de TV3 s’ha fet ressò d’aquesta càmera en directe i del naixement dels dos pollets aquest mateix dimecres, podeu recuperar el moment aquí (minut 07:09).

EMISSIÓ EN DIRECTE

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -