14.3 C
Amposta

Naix Solstici, una revista cultural en paper ideada per un grup de joves ebrencs

La publicació serà semestral i es pot comprar a les llibreries

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un grup de joves han creat una revista cultural, d’arts i lletres, que editaran semestralment en paper: Solstici. La idea va nàixer en una conversa de bar entre tres amics, dos d’ells ebrencs, i tot el projecte s’ha impregnat d’aquest romanticisme. “Per revaloritzar la feina del redactor en aquests volums era oferir-ho en un format diferent, tornar a les arrels i publicar-ho físicament”, ha destacat Quim Melchor l’editor. La revista es diu Solstici, i vol ser també un aparador de nous talents, amb textos molt treballats, però de llenguatge divulgatiu, i acompanyats per la il·lustració que li ha pres el lloc a les fotografies. La publicació es pot comprar a les llibreries i els editors ja treballen en l’edició nadalenca.

Melchor reconeix que entre la bogeria i la valentia hi ha una línia molt fina i que encara no sap cap a quin costat de la balança se situarà l’atreviment d’engegar una publicació en paper en ple any 2022. La revista és una petita joia de textos culturals molt diversos, només amb la memòria com a element compartit, i acompanyats per les il·lustracions d’Esther Carbonell, des de la portada –amb la plaça de l’església d’Horta de Sant Joan (Terra Alta) obrint el primer número-.

Els dibuixos han acabat prenent el lloc de les fotografies sense que aquesta fos la idea original. L’objectiu, com diu l’editor, és que l’atenció es pugui centrar en el contingut de Solstici i evitar la lluita que suposa la digitalització del nostre entorn en què “hi ha una lluita per l’atenció de l’ull”, sobretot a Internet, que no permet la concentració. ” Com que realment l’objectiu és que tinguin la revista a les mans, facilitem la lectura, cap article lluita per destacar”, subratlla.

Quim Melchor, Laura Blanca Estellés i Àlex Moreno van crear el projecte, com passa sovint, al voltant d’una taula, en una conversa de bar i amb la idea d’aportar allò que saben fer: editar, redactar, dissenyar. Buscaven un “format diferent” per al seu projecte i al final, presentar Solstici com una publicació en paper ha estat la manera d’oferir-lo. “És com que se li dona valor al producte cultural que oferim perquè hem crescut en l’entorn digital, amb molt contingut, infinit, i no dones valor a res”, ha assegurat Melchor.

Per fer honor al nom de la revista, es va presentar el 22 de juny. Els col·laboradors són tots joves talents, fet pel qual la iniciativa gairebé naix com un aparador per a ells. La revista s’ha estrenat amb articles de vuit autors i amb la idea que no és exclusiva de les Terres de l’Ebre. “No ha de parlar només de les coses nostres”, ha apuntat l’editor. Esperen col·laborar amb gent d’arreu del factor i la temàtica o la procedència “mai serà un factor limitador” si res té a veure amb l’Ebre.

“Que una persona de Roquetes escrigui en una revista editada a Tortosa sobre un autor rus i no ho relacioni de cap manera amb el nostre territori i que la gent hi pugui connectar és l’esperit d’aquest i altres articles” i resumeix el que volen aconseguir: no busquen res estrictament identitari, però no renuncien a la “identitat i personalitat” que li atorga a Solstici ser una revista de les Terres de l’Ebre, lluny de la concentració d’editorials urbanes.

Solstici es pot comprar a les llibreries La Irreal (Tortosa), Arrels (Tortosa), La 2 de Viladrich (Tortosa), Botiga Esport (Alcanar), La romàntica (Amposta), Castellà (La Ràpita),  Art Moble (Gandesa), La impossible (Barcelona), Adserà (Tarragona), La Fatal (Lleida), La 22 (Girona) i Foster & Wallace (Vic).

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -