14.3 C
Amposta

Naix a la Ribera d’Ebre l’Associació Ambiental L’AUBE

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat 16 de gener es constituïa formalment l’associació ambiental l’AUBE a la Ribera d’Ebre. Entre els objectius fundacionals de l’associació hi ha la d’impulsar, promoure i dur a terme projectes de conservació i recuperació del patrimoni natural i dels espais naturals, i d’integració en les estratègies de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i de les de biodiversitat i salut i natura de Catalunya. Es recalca en aquest sentit la vinculació entre espais naturals, salut i societat, tal com figura a l’eslògan de l’entitat.

Per aconseguir aquest objectiu promouran acords de custòdia amb propietaris privats i administracions, es fomentarà la participació ciutadana i el voluntariat ambiental, i es treballarà amb centres de col·lectius en risc d’exclusió social i amb les entitats i administracions que els gestionen. Més enllà dels projectes de conservació volen impulsar projectes de recerca i col·laboració amb centres universitaris; fomentar la responsabilitat social de les empreses; i impulsar i col·laborar amb iniciatives que generin ocupació i activitat econòmica al territori des d’una vocació de respecte al patrimoni natural, la transició ecològica, i el repte demogràfic.

En l’àmbit educatiu i formatiu L’AUBE amb la col·laboració de les diferents administracions impulsa la creació a la Ribera d’Ebre de la primera Escola de Riu de Catalunya. Sota aquest concepte es volen aplegar activitats d’educació ambiental, formació ambiental especialitzada, memòria històrica vinculada al riu, i pràctica esportiva relacionada amb el riu, entre d’altres. Promoure projectes d’educació ambiental per a tots els col·lectius, i de formació i capacitació per a professionals i voluntaris de la conservació de la natura serà un dels objectius d’aquesta iniciativa que s’ha d’integrar i créixer en el marc d’un projecte de major abast de dinamització comarcal.

Aquest col·lectiu, obert a totes les persones interessades en el patrimoni natural, iniciarà activitats de participació un cop les condicions actuals ho permetin. De moment està elaborant propostes i projectes per presentar a les administracions amb competències per dur-les a terme prioritàriament en aquest àmbit territorial. El logotip de l’entitat ha estat elaborat pel dissenyador Óscar Navarro, integrant les lletres de l’entitat com els troncs dels aubes, la seva capçada verda i la seva vinculació amb el riu i la fauna associada a les riberes. Sota les sigles de l’entitat es ressalten -com a eslògan- els àmbits d’actuació i d’integració que pretén dinamitzar l’entitat, vinculant entorn natural i societat amb un aspecte tan important com la salut.

El logotip de l’Escola de Riu també és obra del mateix dissenyador Óscar Navarro, i reforça l’àmbit d’actuació i d’identitat amb el riu. La primera junta constituïda està encapçalada com a president per Jordi Solé Blasi, Andrés Jiménez López com a vicepresident, Anna Montagut Martí com a tresorera, i Manel Martínez Gallego com a secretari. Qualsevol persona que vulgui formar part de l’associació pot fer-ho enviant mail a info@laube.cat on se l’informarà.

Ben aviat esperen dotar-se de pàgina web pròpia, així com endegar els perfils de les xarxes socials per informar de projectes i activitats. Ateses les actuals circumstàncies derivades de la crisi de la Covid-19 la presentació formal i presencial als mitjans i a la societat es posposa fins que la situació epidemiològica ho permeti.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -