EbreNotícies

Movem proposa comprar els Josepets per convertir-lo en un complex artístic i lúdic

També volen rehabilitar la piscina, com a equipament estiuenc

Movem Tortosa ha avançat que en el proper ple de març proposarà al ple de l’Ajuntament una moció perquè es comprometi a adquirir l’antic col·legi de Sant Josep, situat al barri del Rastre. Per a Jordi Jordan, portaveu de la formació progressista, “és el moment idoni de crear projectes de ciutat recuperant edificis en desús com s’està fent a tot Europa on s’aposta per la rehabilitació enlloc de fer edificis nous”.

Així, Movem Tortosa ha recordat que en el passat es va intentar instal·lar la Universitat o també els Jutjats però que no va fructificar i ara creuen que és el moment que l’Ajuntament doni el pas i adquireixi l’edifici “perquè s’està degradant cada vegada més i serà molt difícil recuperar-lo si tardem tant amb el perill que sigui irrecuperable”. Des de Movem recorden que “aquesta sempre ha estat la nostra filosofia, recuperar tot allò que tenim abans que destruir-ho o fer nous equipaments si en tenim que cauen a trosses i e´s temps ens està donant la raó com s’ha demostrat amb l’adquisició del Mas del Bisbe o la recuperació del Balneari de Porcar que fa anys vam reclamar i se’ns deia que era impossible i ara es vol tirar endavant”.

D’altra banda, Movem Tortosa, creu que l’equipament de l’antic col·legi dels Josepets té moltes oportunitats com la recuperació de la piscina existent a l’aire lliure “que serviria per tindre una piscina d’estiu després que l’actual govern deixés Tortosa sense en destruir la de 50 metres que teníem a l’estadi”. Per a la formació progressista que representa Jordan també es podria ubicar un alberg municipal en una part de les dependències, l’actual residència d’operaris diocesans, que està en molt bon estat i pràcticament per estrenar. Finalment, Jordi Jordan proposa que la resta de naus es converteixin en un centre d’art contemporani, on tindrien cabuda des de bucs d’assaigs per a músics així com sales diàfanes especialitzades per a la creació artística tenint en compte la diversitat de disciplines existents en l’art.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close