NotíciesPolítica

Movem portarà al ple la reducció del 30% de les matrícules universitàries

Des de la formació d’esquerres s’ha recordat que Artur Mas va augmentar les taxes un 69% el 2012 i des de llavors fins ara no s’ha fet cap rebaixa, tot i haver-se aprovat una moció al Parlament el 2016 on s’instava a una reducció almenys del 30%.

Aquest matí el grup municipal de Movem Tortosa ha comparegut en roda de premsa per explicar que el proper ple de febrer portarà una moció on s’insta a que l’Ajuntament de Tortosa es posicioni a favor de reclamar una reducció del 30% de les taxes universitàries pel que fa referència a graus, postgraus i màsters.

Des de la formació d’esquerres s’ha recordat que Artur Mas va augmentar les taxes un 69% el 2012 i des de llavors fins ara no s’ha fet cap rebaixa, tot i haver-se aprovat una moció al Parlament el 2016 on s’instava a una reducció almenys del 30%. Per al líder de la formació, Jordi Jordan “ens trobem amb una realitat molt dura per a molts estudiants i famílies de la ciutat que tenen vertaderes dificultats per fer front a unes matrícules que són de les més cares de l’Estat i d’Europa essent una competència exclusiva de la Generalitat”.

En aquest sentit, des de Movem Tortosa, s’ha recordat que en aquests moments s’estan negociant els pressupostos de la Generalitat i “des dels Ajuntaments hem d’exigir canvis i partides per afavorir la equitat i igualtat d’oportunitats per a tothom més tenint en compte que els estudis universitaris que hi ha al territori encara són pocs i la majoria de tortosins i tortosines els hi toca desplaçar-se en altres ciutats encarint moltíssim aquests estudis”.

Jordan ha recordat que hi ha hagut diferents vagues al respecte, reclamant aquesta reducció però que més enllà de les paraules ara per ara no s’ha concretat mai i ja fa més de 3 anys des de que es va aprovar al Parlament. El líder de la formació progressista ha reblat “no pot ser que ERC i PdCat no escoltin el Parlament de Catalunya i facin cas omís allò que reclamava la societat”.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close