NotíciesPolítica

Movem demana a l’Ajuntament de Tortosa invertir en la millora del parc dels Països Catalans

Movem defensarà al ple de dilluns una moció que reclama convertir aquest espai públic en un autèntic pulmó verd

La proposta del grup municipal de Movem Tortosa recorda que el parc, situat a la plaça de la Unió, és un dels espais públics més amplis de la capital del Baix Ebre que, no obstant, segons ells, presenta una sèrie de mancances d’equipaments i manteniment que impedeix que el veïnat el pugui gaudir i aprofitar de forma adequada.

És per això que demanaran que es facin els passos necessaris per habilitar una partida pressupostària que permeti emprendre les millores necessàries. Apunten que les millores “han de tenir entre els seus objectius les instal·lacions esportives existents i la zona de jocs infantil”. També es fa incidència en la necessitat de millorar la il·luminació de l’espai per eliminar punts foscos i fer un arranjament dels tancaments, per reparar els trams de mur que presenten desperfectes i fer un tancament a la part superior del recinte per evitar l’accés de vehicles no autoritzats. També es proposa habilitar al parc una àrea d’esbarjo canina i plantar més arbrat, per tal que el parc esdevingui un autèntic pulmó verd per al barri de Sant Llàtzer.

Cal recordar que la millora del parc dels Països Catalans va ser una de les propostes que Movem Tortosa va incloure en el seu programa electoral de les passades eleccions municipals. Entre les mesures concretes que es proposaven i que ara es recuperen amb aquesta moció hi havia la millora de l’arbrat i enjardinat del parc, l’arranjament de la zona infantil i la millora de les zones esportives.

Moció per acabar amb les retallades i recuperar el nivell d’inversió social

D’altra banda, recordem que Movem Tortosa també defensarà al ple de dilluns una altra moció que reclama a la Generalitat de Catalunya que, en primer lloc, “prengui mesures per recuperar el nivell d’inversió social a Catalunya previ a la crisi econòmica” i que, en segon lloc, “s’acabin les polítiques de retallades que encara avui en dia manté el govern format per Junts per Catalunya i ERC”. En aquest sentit, creuen que és necessari “aplicar una fiscalitat justa i progressiva en totes i aquelles competències pròpies de la Generalitat que tinguin a veure amb els impostos mediambientals i els que afecten les rendes més altes”.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close