EbreNotíciesSocietat

Més del 50% de la població de les Terres de l’Ebre té dificultats per arribar a final de mes

Els ajuntaments de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona son els que menys diners destinen de Catalunya a les persones en dificultats

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha presentat el Baròmetre del Tercer Sector, que per primera vegada té caràcter territorial. L’estudi conclou que els ajuntaments de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona son els que menys diners destinen de Catalunya a les persones amb necessitats especials i mesures de foment de l’educació, a serveis socials i promoció social. Però la Diputació de Tarragona és l’administració que menys recursos posa per habitant. En el cas de serveis socials i promoció social, tan sols dedica 60 cèntims per habitant. El Baròmetre analitza anualment la situació i l’evolució de les entitats socials catalanes i els seu impacte en la societat i en el paper dels ens locals del territori.

Segons el Baròmetre del Tercer Sector la despesa mitjana per habitant que fan els ajuntaments en atenció benèfic-assistencial és de 89 euros, 36 euros menys que la mitjana catalana. En serveis socials, la despesa és de 66 euros per habitant, 42 per sota de la mitjana del país. En tots els trams de població l’aportació social dels municipis de la demarcació és inferior a la de la resta de Catalunya.

El 10% de les entitats del tercer sector de Catalunya

El Baròmetre també apunta que a les comarques tarragonines hi ha 309 entitats socials, el 10% del total de Catalunya. D’aquestes, més del 60% son associacions, i una de cada tres són de persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental. El col·lectiu més atès per les entitats socials és el de la gent gran, amb un 27%, seguit de la infància i les persones amb discapacitat, que suposen el 21% i el 18%, respectivament. Un 13% de les organitzacions atenen persones en situació de pobresa i exclusió social.

La publicació també reflecteix que la demarcació el percentatge de població amb dificultats per arribar a finals de més és superior a la mitjana catalana. Al Camp de Tarragona és del 62% i a les Terres de l’Ebre del 56%, mentre que Catalunya se situa en el 50%. A més, en els dos àmbits territorials el percentatge que rep ajudes bàsiques –menjar, roba, altres- “és molt superior a la mitjana catalana”. En concret al Camp de Tarragona és del 16%, el doble que la mitjana catalana, i a les Terres de l’Ebre és del 24%, el triple que al global de Catalunya.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close