EbreNotícies

Més de 30 cellers participaran a la Festa del Vi de la Terra Alta

Gandesa acollirà de l’1 al 3 de novembre la 32a edició de la Festa del Vi de la Terra Alta i els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta tornaran a ser els protagonistes. L’eix central de la Festa serà la Mostra de Vins DO Terra Alta que un any més estarà instal·lada a la Rambla de la Democràcia, i que enguany comptarà amb la participació de 34 cellers emparats sota la DO Terra Alta.

La inauguració de la Festa del Vi tindrà lloc divendres 1 a les 18.30h amb un acte institucional presidit pel director general de l’INCAVI, Salvador Puig, , a qui acompanyaran els representants de les entitats organitzadores i el pregoner d’aquesta 32a edició, el presentador Llucià Ferrer.

Un cop finalitzada la visita de les autoritats a la Mostra de Vins, la comitiva es traslladarà fins a la Sala de Cinema Societat Unió Gandesana on a les 19.30h començarà l’acte de lliurament de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2019. El concurs, que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitè de tast de la DO Terra Alta, ha comptat enguany amb la participació de gairebé 200 referències, aconseguint un màxim històric i convertint-se en l’edició més participativa.

Més tard, a les 22 hores, se celebra al Celler Cooperatiu de Gandesa la 10a edició de la Nit de les Garnatxes Blanques, una trobada que s’ha convertit ja en un clàssic de la festa i en què les garnatxes blanques de la DO Terra Alta són les protagonistes absolutes. Enguany es podran degustar més de 30 vins elaborats majoritàriament amb aquesta varietat emblema de la comarca, des de vins joves fins a vins amb pas per fusta o vins de licor. La proposta gastronòmica anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.

Al llarg del cap de setmana s’han programat diferents activitats relacionades amb el món del vi com ara visites guiades als cellers, que obren les seves portes per organitzar activitats de caràcter enoturístic. Per la seva banda, a la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta es faran tastos guiats a càrrec dels cellers de la DO. Aquests tindran lloc dissabte 2 de novembre a les 18h i diumenge 3 a les 12h. Els participants podran conèixer els vins de la mà dels mateixos elaboradors, que explicaran el seu treball i les seves històries particulars.

Prèviament a la inauguració de la Festa, divendres a les 11 hores tindrà lloc una nova edició de les jornades tècniques que la DO Terra Alta organitza pels cellers, viticultors i empresaris de la comarca. L’edició d’enguany estarà dedicada a l’enoturisme amb l’objectiu de reforçar un àmbit bàsic en una comarca on el sector del vi és el principal motor econòmic.

Al llarg del matí es presentaran tres models d’èxit en format taula rodona que estarà formada pel director general del Consell Regulador del Jerez y la Manzanilla, César Saldaña; el director de Màrqueting del Consorzio Vino Chianti Classico, Gerardo Giorgi; i el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Ribeira Sacra, José Manuel Rodríguez. La taula serà moderada per Alicia Estrada, especialista en comunicació i comercialització del vi i en enoturisme, i autora de la guia Los 100 mejores vinos por menos de 10€.

Un any més, el tret de sortida a la Festa del Vi tindrà lloc aquest dillluns, 28 d’octubre, amb una jornada destinada als professionals de la restauració i l’hostaleria, així com a prescriptors i premsa especialitzada. Els assistents podran tastar les més de 120 referències dels 32 cellers que participaran d’aquesta mostra que se celebrarà a l’Església del Poble Vell de Corbera (de 12h a 16h), i maridar-les amb un dinar típic terraltí a càrrec dels restauradors de la comarca.

 

Font: Ebredigital

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close