14.3 C
Amposta

L’Observatori de l’Ebre enregistra un espectacular bòlid meteorític

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Observatori de l’Ebre, segons informa Ebredigital, va registrar la nit del 21 de novembre un espectacular bòlid meteorític amb les càmeres de la xarxa d’investigació sobre bòlids i meteorits que l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) té instal.lades en aquest centre científic ubicat a Roquetes. Aquest bòlid es va poder veure des de Catalunya, València, Aragó, Navarra, la Rioja, Euskadi i tot el sud de França.

Des de l’Observatori de l’Ebre, que ha divulgat les imatges del vídeo, s’ha qualificat aquest enregistrament com “un dels més impactants que hem detectat mai”. La investigadora Estefania Blanch ha explicat que durant els mesos de novembre i desembre l’òrbita de la Terra passa per una zona de l’espai en la que hi ha restes del pas cometa 2P/Encke. “És la pluja d’estels que es coneix amb el nom de les Tàurides, amb bòlids molt lluminosos i brillants com el que vam enregistrar la nit del 21 de novembre des de l’Observatori”, ha dit.

Gràcies a un conveni amb l’IECC, des de l’agost de 2015, l’Observatori té instal·lades aquestes càmeres de vigilància que formen part del la xarxa espanyola d’investigació sobre bòlids i meteorits. “En tenim una encarada al nord que està operativa les 24 hores del dia, la qual cosa ens permet detectar bòlids diürns, que són més lluminosos que el sol”, explica la investigadora de l’Observatori de l’Ebre.

L’IEEC és un institut de recerca que estudia totes les àrees de les ciències de l’espai, incloses l’astrofísica, la cosmologia, la ciència planetària, l’observació de la Terra i l’enginyeria espacial. El seu patronat està integrat per la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i el Consell Superior d’Investigacions Cientifiques.

Font: Ebredigital

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -