14.3 C
Amposta

Lo Suís, Rosaleda i Ruso canten a favor de “La Ràpita” com a nom oficial del municipi

"La Ràpita", una cançó amb videoclip que pretén convèncer a la població per canviar el nom del municipi a la consulta del pròxim 12 d'octubre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup de l’encara Sant Carles de la Ràpita, Lo Suís, Rosaleda i Ruso, han creat una cançó amb videoclip anomenada “La Ràpita”. Aquesta és una versió de la cançó popular “América, América” de Nino Bravo. L’objectiu és posicionar-se a favor de canviar el nom del municipi i que es passi a dir oficialment “La Ràpita” i no “Sant Carles de la Ràpita”. La votació, on podran participar els majors de 12 anys, tindrà lloc el pròxim 12 d’octubre.

El grup ha interpel·lat a la població: “Rapitencs, tenim una ocasió única a les nostres mans, la de fer justícia i retornar-li al nostre poble el nom que li pertany: La Ràpita. Sense prefixos. Perquè som Rapitencs i no Santcarlencs. Fem història al referèndum que es celebrarà el pròxim 12 d’octubre a la nostra estimada població. Fem cas del consell dels nostres estimadíssims i genials Lo Suís, Rosaleda i Ruso i traiem “San Carlos” del nom. Això és la Ràpita. Esperem que gaudiu d’aquesta genial oda a allò que els rapitencs més ens estimem: La Ràpita i la seva gent i història, i que xaleu tant cantant-la com nosaltres fent-la. Ens veiem a les urnes!”.

La versió fa un repàs als orígens del poble i la seua herència cultural. Des dels seus inicis com a fortalesa amb l’arribada dels musulmans, posteriorment quan va ser cedida per Ramon Berenguer IV als monjos en el context de la Reconquesta i finalment quan va arribar el monarca Carles III i li va posar el seu nom.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -