14.3 C
Amposta

Lluís Salvadó fa la primera entrevista a TV3 des que és president del Port de Barcelona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El rapitenc Lluís Salvadó ha estat entrevistat per primer cop a TV3 des que és president del Port de Barcelona. L’entrevista ha estat al programa els “Els Matins” de TV3 i la podeu veure aquí. Salvadó ha assegurat que cal ser “prudents i correctes” a l’hora de crear un impost a les emissions d’embarcacions marítimes per evitar “deslocalitzacions i no reduccions d’emissions”. En aquesta entrevista, l’ebrenc s’ha mostrat confiat que s’aconseguirà trobar un “encaix” per promoure que el sector marítim redueixi emissions i millori la qualitat de l’aire i, alhora, s’eviti que les embarcacions optin per altres instal·lacions per evitar pagar. El president del Port aposta per l’electrificació, de manera que els creuers i mercants aturin motors i es connectin a la xarxa elèctrica quan arribin a Barcelona, reduint “de forma dràstica” una part dels problemes.

Salvadó ha descartat que calgui limitar la xifra de creuers, i ha recordat que el “consens” és traslladar-los lluny de la ciutat, al Moll Adossat, per evitar al màxim les emissions.

En aquest sentit, el president del Port ha recordat que hi ha una inversió en curs de 110 milions d’euros per electrificar els molls i permetre que les embarcacions es connectin a la xarxa elèctrica, cosa que ha de “millorar de forma molt substancial la qualitat de l’aire de Barcelona”.

En l’entrevista, Lluís Salvadó també ha destacat la importància del projecte H2Med, que creu que “ha de generar oportunitats pel Port, en el marc d’un combustible que serà estratègic en el futur”.

Salvadó ha dit que Enagas –l’operador encarregat del projecte- és “essencial” per al Port, i ha mostrat la seva “predisposició absoluta” per col·laborar i “obtenir el màxim de sinèrgies possibles”. “Disposar d’hidrogen és estratègic per al futur del Port”, ha afirmat.

Entre les tasques del Port en el marc del projecte hi haurà la de trobar espais per a les estacions de compressió, acompanyar la tramitació de la potència elèctrica necessària o la gestió logística.

Copa Amèrica

Preguntat per la Copa Amèrica, prevista per al 2024, Salvadó ha dit que cal promoure inversions en base a una “gestió econòmica sostenible”, fugint d’experiències passades. “Tot l’invertit posteriorment s’ha de poder destinar a altres usos”, ha afirmat.

Segons Salvadó, cal que la Copa Amèrica a Barcelona sigui “el menys elitista i el més sostenible possible”, i estigui “molt vinculada al conjunt de la població”.

Causa judicial i conversa sexista

Lluís Salvadó també s’ha referit a la causa judicial que té pendent pel seu rol durant l’1-O, que afronta amb “extrema prudència i escepticisme”. Segons ell, el procés “té un full de ruta molt marcat”, i l’actitud del Suprem amb la reforma de la sedició i la malversació només constata, en el seu parer, que “el poder judicial acaba condicionant i imposant-se” al polític.

Preguntat per la seva polèmica conversa sexista amb un altra persona –filtrada fa uns anys-, Salvadó ha dit que “continuarà estant a l’hemeroteca”, però que prefereix girar pàgina. En tot cas, ha afirmat que es tractava d’una conversa privada, i no una declaració pública, i que malgrat que el to “no era l’adequat”, cal “ser conscients dels contextos”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -