EbreNotícies

Lliçó magistral sobre la Jota aquest vespre a Tortosa

Josep Maria Chavarria presenta ‘De la càntiga a la jota’ i el Taller de Cant del Museu de la Pauma ‘Els cants de lesplantes’

L’Espai de la Jota, ubicat al pavelló 7 del recinte de l’Antic Escorxador de Tortosa, ha programat dos activitats en el pròleg cultural de les Festes de la Cinta 2019: una lliçó magistral del músic i estudiós Josep Maria Chavarria sobre l’origen de la Jota i la presentació del llibre ‘Els cants de les plantes’, del Taller de Cant Popular del Museu de la Pauma.

Avui, 27 d’agost, a les 20h, Josep Maria Chavarria presentarà ‘De la càntiga a la jota’, una lliçó magistral a partir de la seua hipòtesi sobre els origens de les nostres jotes i cants d’era, així com la seua més que probable inspiració en les antigues càntigues d’Alfons X el Savi. La xerrada comptarà també amb la participació del músic Rossend Aymí i del cantant Juan José Gil.

En el mateix acte, serà presentat l’acordió diatònic del segle XIX que Josep M. Chavarria cedeix a la Casa de la Jota per estudi i coneixement de la història de la música popular a les Terres de l’Ebre. L’instrument està acompanyat per una carta manuscrita del cantador Francesc Balagué ‘Boca de Bou’ on s’explica que l’acordió era usat a les places i tavernes en els temps de les rondalles joteres de Mariano Manta i Perot.

Dijous 29 d’agost, també a les 20h, serà presentat el llibre ‘Els cants de les plantes’ (De música, bones herbes i cistelleria), obra del Taller de Cant Popular del Museu de la Pauma del Mas de Barberans. Editat per Cossetània, el llibre reuneix una selecció de cobles inspirades en les propietats màgiques o remeieres de 88 espècies de plantes del territori. El cants han estat elaborats pels mateixos integrants del Taller i cada planta s’identifica amb una fotografia, una ressenya i el seus noms científic i popular.

Ambdós actes tenen entrada lliure i estan organitzats pel Centre d’Interpretació de la Jota a les Terres de l’Ebre, amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa.

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close