14.3 C
Amposta

L’Institut Dertosa guanya el primer concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya

El concurs s'ha celebrat en el marc la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El divendres dia 20 de gener, l’Escola d’Hoteleria Institut Dertosa de Tortosa amb alumnat del Cicle formatiu de grau mitjà de Pastisseria, forneria i rebosteria va guanyar el primer concurs d’escoles de pastisseria Catalunya celebrat durant la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts.

La mostra també va guardonar les 50 millors pastisseries de Catalunya amb els Premis Fava de Cacau, tres de les quals de les Terres de l’Ebre: la Pastisseria Larrosa de Flix, Peralta Pastissers de Tortosa i la Pastisseria Bahia de l’Ampolla.

Dues alumnes de segon curs de cicle formatiu de Pastisseria, Mireia i Mae, han estat més de 3 mesos preparant la prova amb el suport i acompanyament del professor i mestre pastisser Sergio Márquez.

Al concurs es van presentar més de 15 escoles de tota Catalunya, on només van passar a la final sis. La prova final, realitzada el passat divendres, tenia una durada de quatre hores, on les alumnes havien d’elaborar tres elements pastissers: un pastís, unes postres de plat i un bombó.

Les dues alumnes de segon curs de cicle formatiu de Pastisseria, Mireia i Mae

L’equip format per Mireia i Mae van fer unes elaboracions KM0, on van intentar traslladar al jurat una mostra de les nostres Terres de l’Ebre com la farigola i el romaní entre altres ingredients de proximitat; tots ells exposats sobre unes fustes d’olivera tallades a mà per un artesà del Perelló.

L’Institut Dertosa vol donar l’enhorabona a tot el grup-classe per tots els mesos de preparació, i un reconeixement especial al professor Sergio per l’esforç desinteressat en aquest projecte.

Institut Dertosa

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -