14.3 C
Amposta

L’IDECE presenta una nova proposta de projecte LIFE Natura

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dimecres 19 de juny l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), amb el propòsit de donar continuïtat al projecte LIFE MigratoEbre, va presentar una nova proposta de projecte LIFE Natura a la Comissió Europea: “Recuperació de la migració de l’esturió europeu i altres peixos diàdroms als rius Ebre i Garona-Dordonya (LIFE MIGRAFISHFREE)”.

Aquest projecte es preveu dur a terme a Catalunya i a la regió francesa de la Nova Aquitània (SO França) entre l’1/09/2020 i el 31/08/2024. Amb un pressupsot total estimat de 1.622.387,00€, s’espera que la Comissió Europea en cobreixi com a mínim el 60%. Si el projecte LIFE MIGRAFISHFREE és acceptat, estarà composat per un consorci internacional (amb socis catalans i francesos) coordinat per l’IDECE. Els socis (beneficiaris associats) seran els següents:

  • CERM: Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.
  • DTES: Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que inclou el Parc Natural del Delta de l’Ebre.
  • MIGADO: Association Migrateurs Garonne Dordogne Charente Seudre (SO França).
  • IRTA: Centre d’Aqüicultura de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries a Sant Carles de la Ràpita.
  • DARP: Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
  • FCLP: Fundació Catalunya – La Pedrera.
  • DREAL: Direction régionale de l’environnement, de l’aménagement et du logement de Nouvelle-Aquitaine, Ministère de la Transition écologique et solidaire, République Française (SO França).

El projecte LIFE MIGRAFISHFREE pretén la recuperació d’algunes de les espècies diàdromes (que es mouen entre el riu i la mar) de peixos migradors que están més en perill d’extinció a Europa, indicadores de l’estat ecological de les aigües dolces europees i també amb una gran rellevança social i cultural: l’esturió europeu (Acipenser sturio), espècie paraigües per a tots els peixos migradors, i altres espècies en perill, la llamprea marina (Petromyzon marinus), l’anguila europea (Anguilla anguilla), la guerxa (Alosa alosa) i la saboga (Alosa fallax), entre d’altres.

L’objectiu del projecte LIFE MIGRAFISHFREE és la recuperació de la connectivitat a les conques dels rius Ebre i Garona-Dordonya per permetre l’increment de la presència o per facilitar la reintroducció d’aquestes espècies autòctones a sectors inclosos a la xarxa.

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -