14.3 C
Amposta

L’Hospital Santa Creu de Jesús col·laborarà amb la Casa d’Acollida per oferir àpats als usuaris

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Hospital Santa Creu de Jesús ha iniciat aquesta setmana dos projectes socials per lluitar contra el malbaratament alimentari i col·laborar amb les persones més necessitades de la ciutat. El primer projecte consisteix a proporcionar deu racions diàries de menjar per a la Casa d’Acollida de Tortosa, amb l’objectiu d’atendre les necessitats d’aquest servei assistencial. El centre de salut, que té titularitat municipal, aprofitarà que cuina diàriament per a les persones residents i ingressades per estendre el nombre de dinars i poder-los destinar a la Casa d’Acollida.

Les racions seran individualitzades i amb envasos d’un sol ús, per facilitar el treball de la Casa d’Acollida i el transport del menjar. Cada carmanyola estarà etiquetada amb el nom del plat, la data de producció, els al·lèrgens i la descripció del tipus de carn per garantir la seguretat dels beneficiaris. L’alcaldessa de Tortosa i presidenta del Consell d’Administració, Meritxell Roigé, ha destacat que “l’Hospital Santa Creu aporta un granet de sorra per ajudar totes aquelles persones més desfavorides. Aquesta acció s’afegeix al que ja fa el municipi en el marc del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Tortosa i la Casa d’Acollida”.

La iniciativa va sorgir de membres de la mateixa plantilla del centre que van recollir la proposta de la Casa d’Acollida per impulsar les donacions de productes de primera necessitat, com ara roba interior i aliments. La directora gerent de l’Hospital Santa Creu, Matilde Villarroya, ha destacat la iniciativa de la dietista i nutricionista, Patrícia Martínez, i del responsable de restauració, Marc Veyga, que van liderar la idea. “Quan ens la van explicar, de seguida ens hi vam posar a treballar per fer-la possible perquè ens feia molta il·lusió poder col·laborar per prestar aquesta col·laboració amb finalitat social”, ha explicat Villarroya.

La segona iniciativa està relacionada amb el servei de cafeteria de l’hospital. L’objectiu és evitar el malbaratament alimentari i donar sortida als àpats que no es consumeixen a través de l’aplicació Too Good To Go. Aquesta aplicació permet als usuaris accedir a alguns dels plats que no s’hagin consumit al restaurant de l’hospital a un preu molt econòmic.

Cada dia, la quantitat de menjar pot variar. Per això, el lot que s’ofereix a través de l’aplicació també canvia. Està conformat per dos plats, que compleixen els criteris d’una dieta variada i equilibrada. Pel que fa al preu, representa una rebaixa respecte dels 12 euros que costaria a la cafeteria, a un preu de 3,99 euros, la xifra que determina la mateixa plataforma. L’horari de recollida és de 18 hores a 19.30 hores, prèvia sol·licitud a través de l’aplicació.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -