14.3 C
Amposta

L’Hospital de Móra d’Ebre impulsa un canvi de model per atendre les persones de forma integral

La nova línia estratègica del centre buscarà formar, sensibilitzar i capacitar l'equip de professionals del centre en la implementació de bones pràctiques en l'atenció centrada en la persona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, que gestiona des del passat mes de juny l’EDP Salut Terres de l’Ebre, aposta per un canvi en el model assistencial del centre, que s’enfocarà en l’atenció centrada en la persona. Aquest 27 de setembre s’ha iniciat una formació presencial per a totes les persones de l’equip d’atenció directa de la unitat d’atenció intermèdia de l’HCME sobre l’atenció centrada en la persona.

A principis d’aquest any 2021, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ja va realitzar formacions de sensibilització amb l’equip de professionals. Aquestes formacions, que van rebre més d’un centenar de professionals, anaven dirigides a la millora del benestar professional en temps de Covid-19. Les sessions van permetre treballar estratègies pràctiques per millorar el benestar i les competències emocionals dels equips. Amb el lema “cuidem als que cuiden” es tractava d’apoderar als professionals després d’una pandèmia que ha sigut molt deshumanitzadora.

Íngrid Roca, directora d’infermeria de l’HCME i docent del curs, destaca que en primer lloc “és important que els professionals estiguin bé. Per cuidar a la persona el primer que hem de fer és cuidar el professional perquè ell atengui als usuaris amb els millors estàndards de qualitat. L’objectiu d’aquest model es basa a formar els professionals per a empatitzar amb els pacients i ser capaços de posar-se al seu lloc”.

D’aquesta manera, ha afegit Roca, “la mirada del professional canvia. Deixes de centrar-te tan sols en la malaltia per centrar-te també en la persona d’una manera integral, et poses en la seva pell, que en un entorn sanitari resulta més complicat”. Per a Roca, “hem de ser capaços de canviar l’atenció i els espais freds i deshumanitzats que trobem a vegades en els hospitals per entorns més amables i centrats en la persona i en el seu benestar emocional”.

Aquesta formació conclourà amb una experiència vivencial per als professionals mitjançant el vestit modular de simulació MAX, únic a escala mundial, i que està desenvolupat per la Universitat Tècnica de Chemnitz amb l’objectiu de viure en primera persona que sent un usuari que presenta limitacions tant físiques com sensorials.

Ampliació del Servei de PADES

El passat 1 de setembre, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre completava l’ampliació dels serveis del PADES, que passarà a estar operatiu durant 12 hores, compreses entre les 8 del matí i les 8 del vespre de dilluns a diumenge, culminant el procés de creixement del servei iniciat el mes de maig d’enguany.

El Servei de PADES és un recurs sociosanitari a domicili que desenvolupa un equip multidisciplinari integrat per un metge, una infermera, una treballadora social i en determinats casos per un fisioterapeuta, que dóna suport a les famílies en situacions de malalties cròniques complexes, així com en determinades situacions de final de vida. L’àmbit geogràfic d’actuació del PADES de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre comprèn les comarques de la Ribera d’Ebre i del Priorat.

Amb aquesta ampliació horària que ha impulsat el Servei Català de la Salut es pretén arribar a més casos atesos i abastar més durada dels serveis prestats, així com millorar el seguiment de les persones beneficiàries.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -