14.3 C
Amposta

L’Hospital d’Amposta realitza la primera cirurgia amb pròtesis d’espatlla a una dona de 56 anys

L'Hospital Comarcal d'Amposta posa en marxa el servei de cirurgia amb pròtesis d'espatlla

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat dia 31 de gener l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA) va dur a terme la primera artroplàstia anatòmica d’espatlla (pròtesis d’espatlla) al Montsià. Fins ara els pacients de la comarca del Montsià havien de desplaçar-se fins a Tortosa per ser operats d’aquesta patologia.

Aquesta primera intervenció ha estat realitzada per l’equip de quiròfan de l’hospital i dirigida per el doctor Damià Galceran, especialista en aquesta tècnica en la que s’ha format a Àustria i Alemanya i que va implantar en primer lloc a l’Hospital de Sant Joan de Reus. Un servei que es suma al que ja es ve realitzant de pròtesi de maluc i genoll.

La primera operació va ser realitzada a una dona de 56 anys. Aquesta intervenció segueix la línia estratègica d’ampliació de la cartera de serveis i de complexitat en les intervencions quirúrgiques. L’any 2021 ha estat l’any en el qual s’ha realitzat més activitat als quiròfans i s’ha finalitzat sense cap intervenció fora de període de garantia o que superi el temps màxim de referència de Catsalut.

Per a aquest any 2022 hi ha previstes diverses inversions als quiròfans de l’hospital, que permetran seguir incrementant l’activitat quirúrgica, la cartera de serveis i la complexitat de les intervencions, amb l’objectiu de millorar l’atenció que es presta a la població del Montsià.

Properament es farà una nova intervenció d’aquest tipus a l’HCA després que la direcció del centre va insistir per dotar a l’hospital d’aquest servei i millorar la qualitat assistencial en l’aspecte sanitari dels ciutadans del Montsià.

Cursos de formació de tècnics auxiliars d’infermeria

L’Hospital Comarcal d’Amposta participa en la formació dels alumnes de TCAI (Tècnic de cures auxiliars d’infermeria) de l’Institut Ramon Berenguer IV de la ciutat mitjançat tallers mensuals sobre temes que ajuden a aprofundir en la seva formació.

L’any passat es van tractar temes com la higiene de mans, ús i maneig de grues o DEA. Aquest any i fins al mes d’abril es portaran a cap formacions presencials de quiròfan a càrrec Anna Escobar i Maria Vizcarro, covid i vacunació, per Antònia Gonzàlez.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -