EbreNotíciesSocietat

L’helicòpter del SEM ja podrà aterrar en horari nocturn a Tortosa

La nova heli superfície de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) està formada per  una nova pista d’aterratge d’helicòpters de formigó armat, amb una àrea d’aproximació final i d’enlairament més gran (20 m x 20 m) i una àrea de seguretat operacional també més gran (34,10 m x 34,10 m), amb capacitat per als operadors habituals (SEM i Salvament Marítim).

A més, s’ha construït una xarxa d’enllumenat i abalisament de la pista, que permetrà que operin els vols nocturns, i també una xarxa de protecció contra incendis tal com requereix la normativa actual. El darrer any, 38 pacients de les regions sanitàries de Tarragona i de Terres de l’Ebre han estat atesos i traslladats amb l’helicòpter medicalitzat del SEM en horari nocturn.

L’objectiu de la nova pista d’aterratge es reduir el temps de trasllat interhospitalari des de les zones més allunyades. Aquest fet és molt important per a les persones que pateixen una patologia  com ara un ictus, un infart o un politraumatisme, en què el temps de resposta és clau per a la supervivència i la recuperació.

 

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close