EconomiaNotícies

Les Terres de l’Ebre concentren les rendes més baixes de Catalunya

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat un nou servei de dades, anomenat Atles de Distribució de la renda de les Llars, que ofereix xifres de renda a nivell municipal i inframunicipal, a partir de dades de l’Agència Tributària i les hisendes forals.

Les estadístiques, elaborades amb dades de renda de 2016, ofereixen informació de renda mitjana (per persona i per llar) per àmbits geogràfics de més de 100 habitants, el que implica disposar de dades per a més del 99,8% de la població resident. A més, per a aquelles poblacions de més de 2.500 habitants, l’INE permet fer una anàlisi molt més detallada en desagregar les dades per sexe, edat, nacionalitat (espanyol o estranger) i llars amb ingressos inferiors als 7.500 euros.

Si ens fixem amb la renda mitjana per persona i la renda mitjana de les llars veiem que les comarques de les Terres de l’Ebre, sobretot, Montsià, Baix Ebre i Terra Alta, concentren les rendes més baixes. Per exemple, a Vilalba dels Arcs la renda mitjana per persona és de de 9.540€, a l’Ametlla de Mar de 9.511€, a Alfara de Carles de 9.492€ i a la Galera de 8.552€, en canvi, aquestes dades contrastes molt amb alguns municipis de la Ribera d’Ebre com Ascó i Riba-roja d’Ebre on la renda mitjana per persones és de 14.327€ i 12.185€ respectivament.

Redacció – T. R.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close